Sınavlara hazırlık kursu nedir?

Sınavlara hazırlık kursu, belirli bir başarı göstererek diploma veya sertifika almak isteyen katılımcıların başvurdukları kurslardır. Dil sınavları, açıköğretim sınavları, güzel sanatlar ve KPSS gibi sınavlar bu kurslardan bazılarıdır.

Genellikle yurt dışında geçerliliği olan bu tip sınavlarda katılımcıların belirli bir eğitim seviyesinin üzerinde olması gerekmektedir.

Sınavlara hazırlık kursuna giden her öğrenci, gireceği sınav çeşidi göz önüne alınmaksızın eğitimini teorik temellere dayandırmalı, kursta öğrendiği bilgileri pekiştirmeli ve kendini geliştirmeye açık olmalıdır.

Sınavlara hazırlık kursuna kimler katılabilir?

Bu kursa ilgi duydukları alanlarda başarılı olmak isteyen, hedefleri doğrultusunda istediği üniversitede okumayı hedefleyen, eğitim yaşamlarında yepyeni bir sürece tanıklık etmenin hayalini kuran herkes katılabilmektedir.

Özellikle kariyer kapılarını aralamada büyük bir kolaylık sağlayan sınavlara hazırlık kursları katılımcılarına %80’e varan oranla başarı olanağı sunmaktadır. Kursa katılmak için belirlenen herhangi bir yaş kriteri bulunmamaktadır.

Sınavlara hazırlık kursları ne kadar sürer?

Bu kurs için belirlenen özel bir zaman kriteri bulunmamaktadır. Her kurs kendi içerisinde farklı bir çalışma programı içermekte, kursun süresi bu programların içeriğine göre değişmektedir. Özellikle sınavlara girecek her aday kişisel çalışma disiplini ile bu süreçte sınava en iyi şekilde hazırlanabilmektedir.

​Güzel sanatlar kursunda hangi eğitimler verilir?

Güzel sanatlar kursu sanatın hemen hemen her branşında verilen eğitim programlarından oluşmaktadır. Bu programlar teorik ve uygulamalı eğitimler içermekte olup, kişisel çalışma programlarıyla pekiştirilmektedir.

Resim, heykel, seramik, oyunculuk, tiyatro gibi alanlar başta olmak üzere ilgili olduğunuz alanlarda alacağınız eğitimle sınavlarda başarılı olabilir, kendinizi geliştirebilir veya yeni bir hobi edinebilirsiniz. Ders programları, ilgi duyduğunuz alana göre hazırlanmaktadır.

Güzel sanatlar kursuna kimler katılabilir?

Bu kursa katılmak için belirlenen herhangi bir yaş sınırı bulunmuyor. İsteyen herkes, var olan yeteneklerini geliştirmek ya da yeni bir hobi edinmek için güzel sanatlar kursuna katılabilir. Çocuklar için eğitim sınıfları da içeren bu kursta her yaş katılımcı için çalışma programları hazırlanıyor.

Kursa katılmak için yapmanız gereken tek şey kendinize uygun branşı belirleyerek başvuru formunu doldurmak. Kurs seçimi öncesinde detaylar kısmında yer alan bilgileri inceleyerek ilgi duyduğunuz sanat dalı hakkında fikir alabilirsiniz.

Güzel sanatlar kursu ile sınavlara hazırlanabilir miyim?

Kursa katılan pek çok öğrencinin ortak hedefi sınavlarda başarılı olabilmektedir. Kursun çalışma içeriğine bağlı olarak sınavlar için de eğitim olanağı bulunmaktadır. Özellikle resim, heykel, oyunculuk gibi branşlarda alacağınız eğitimler sınavlarda başarılı olma şansınızı da arttıracaktır.

Güzel sanatlar kursunu seçerken; 

Güzel sanatlar, yetenekleriniz, kişisel azim ve kararlılığınız ve kendinizi geliştirme düzeyinize bağlı olarak başarı fırsatı yakalayabileceğiniz bir alandır. Bu nedenle güzel sanatlar kursu seçiminde göz önüne almanız gereken pek çok kriter bulunuyor. Bu kriterler aşağıda yer almaktadır:

  • Kursun kalitesi
  • Eğitmenlerinizin kalitesi
  • Kursun içeriği
  • Teknik donanım ve gereksinimler
  • Kursun süresi

Güzel sanatlar kursunun faydaları nelerdir?

Güzel sanatlar, vaktinizi en iyi şekilde değerlendirmenizi sağlayacak bilgi ve deneyim birikimini maksimum seviyeye ulaştıran yaşamın vazgeçilmez bir parçasıdır.

Özellikle ergenlik dönemindeki çocukların doğru alanlara yönlendirilmesi, yetişkinlerin yeni bir hobi edinmesi, kariyer hedefi bulunan öğrencilerin hayal ettikleri üniversitelerde okuyabilme fırsatı bu kurs aracılığıyla gerçekleşmektedir.

Güzel sanatlar yaşamımızın her alanında vardır. Bu kurs yaşamınıza yeni bir çizerek çevrenizde olup biten her şeye farklı bir bakış açısı ile yaklaşabilmenizi sağlar. Hayal gücünüz, el becerileriniz, sayısal ve duygusal zekanız güzel sanatlar kursu aracılığıyla gelişmektedir.

Dolayısıyla güzel sanatlar kursu kişisel gelişiminize katkı sağlayan en önemli kaynaklardan biri olarak bilinmektedir.

Sürücü Kursu

Sürücü Kursu Fiyatları

Sürücü kurslarında verilen eğitim, kurs alan sürücü adayının almak istediği ehliyet türüne bağlı olarak değişmektedir. Sürücü kursu fiyatları ortalama 1500 TL'den başlamaktadır. Daha önce araç kullanmakta olan fakat farklı sınıftan bir belge almak isteyen adaylara fiyatlarda indirimler uygulanmaktadır.

Sürücü Belgesi İçin Gereken Evraklar

Sürücü kursları tarafından verilen belgeler, araç kullanımınız için gerekli imkanı sizlere sunmaktadır. Bu belgeler içerisinde kart bedeli, parmak izi, harç makbuzu, kan grubu, vesikalık fotoğraf (10 veya 12 adet), sağlık raporu, öğrenim belgesi gibi belgeler yer alabilmektedir. Genellikle eğitim ve yaş kriterlerinin göz önünde bulundurulduğu belgelerde, her araç tipine özgü farklı evrak tiplerinden de söz edilebilmektedir.

M Sınıfı Sürücü Belgesi Kursu

Motorlu bisiklet kullanmak isteyenlerin alması gereken ehliyet türüdür. Bu kursa katılmak için adayların en az  için ilgili kurs programlarına dahil olan adayların 16 yaşını doldurması ve az ilköğretim mezunu olması gerekmektedir. M sürücü kursu taban fiyatı 730 TL’den başlamaktadır.

A1 Sınıfı Sürücü Belgesi Kursu

125 cc'ye kadar motorbisiklet kullanmak için ilgili kurs programlarına dahil olan adayların 16 yaşını doldurması ve az ilköğretim mezunu olması gerekmektedir. A1 sürücü kursu taban fiyatı 800 TL’den başlamaktadır. Sürücü kursunda verilen eğitimin süresi 10 saat ile 12 saat arasında değişmektedir.

A2 Sınıfı Sürücü Belgesi Kursu

Motorsiklet ve motorlu bisiklet kullanıcılarını içeren sürücü A2 sınıfı sürücü kursuna katılabilmek için 18 yaşını tamamlamış olmak gerekmektedir. İlköğretim ve üzeri okulları tamamlayan sürücüler motorlu araç kullanma yeterliliğine sahip olabilmektedir. Genellikle ilk yardım, motor tekniği ve trafik derslerinden oluşan sınavlardan gerekli notları alabilen adaylar için verilen bu belge için verilen eğitim süresi 10 saat ile 14 saat arasında değişmektedir.A2 sürücü kursu taban fiyatı 800 TL’den başlamaktadır.

B Sınıfı Sürücü Belgesi Kursu

Otomobil, kamyonet, minibüs ve belirli şartlara göre düzenlenmiş lastik tekerlekli traktör kullanabilmek için gerekli olan bu belgede 18 yaşını bitirmiş olmak gerekmektedir. Ortaokul eğitimini tamamlayan adayların motor, trafik, direksiyon ve ilkyardım sınavlarından geçerli notu alabilmeleri şarttır. Yeni yönetmelik gereğince B sınıfı sürücü belgesi alacak kişiler 30 dakikalık sınav sürecinden geçmektedir. Teorik ve direksiyon dersleriyle verilen eğitimin ardından gerekli evrakları tamamlayan sürücü adayları belge almaya hak kazanmış kabul edilmektedir. B sınıfı sürücü kursu fiyatları 1300 TL’den başlamaktadır.

C Sınıfı Sürücü Belgesi Kursu

Kamyon, kamyonet ve otomobil kullanabilmek için başvurulan kurs programında belirli şartlar bulunmaktadır. Yeni yönetmeliğe göre C sınıfı sürücü belgeleri araçların ağırlık ve özelliklerine göre C1, C1E , C, CE şeklinde sınıflandırılmıştır. C1 sınıfı; 7500 kg'a kadar kamyon ve çekicileri, C1E sınıfı; 12000 kg'a kadar kamyon ve çekicileri, C sınıfı; kamyon ve çekicileri, CE sınıfı ise römorklu kamyon ve çekicileri kapsamaktadır.

D Sınıfı Sürücü Belgesi Kursu

Yeni yönetmeliğe göre D sınıfı araçlar ve ehliyetleri araçların ağırlık ve  özelliklerine   bağlı olarak D1, D1E, D ve DE şeklinde sınıflandırılmıştır. D1 sınıfı; minibüsleri, D1E sınıfı; römorklu minibüsleri, D sınıfı minibüs ve otobüsleri, DE sınıfı ise römorklu minibüs ve otobüsleri kapsamaktadır. Sürücü adaylarının D1 ve D1E sınıfı ehliyet alabilmek için 21 yaş ve üzeri, D ve DE sınıfı ehliyet alabilmek için 24 yaş ve üzerinde olmaları gerekir.

F Sınıfı Sürücü Belgesi Kursu

Traktör kullanmak isteyen sürücü adaylarına verilen bu kurs programına dahil olabilmek için yeni belirlenen yönetmenliğe göre en az ilkokulu tamamlamalı ve 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir.

G Sınıfı Sürücü Belgesi Kursu

İş makinesi kullanmak isteyen sürücü adaylarına verilen bu kurs programına dahil olabilmek için yeni belirlenen yönetmenliğe göre ilkokulu tamamlamalı ve 18 yaşını bitirmiş olmalısınız. Trafik ve ilk yardım derslerinde gerekli başarıyı göstermiş adayların alabileceği bu belgeye, sanayi ve tarım alanında, insan, yük ve hayvan taşımacılığında, özel kurum veya kuruluşlarda ihtiyaç duyulmaktadır.

Sürücü Belgesi Sağlık Raporu

Her sürücü belgesi sınıfına yönelik farklı uygulamaların bulunduğu sağlık şartları arasında yapılacak muayeneler arasında iç hastalıklar, göz, KBB, hariciye muayeneleri, ruh ve sinir hastalıklarına yönelik araştırmalar, kontrol muayenesi gibi başlıca etmenler yer almaktadır. 29/09/2006 tarihinin 26301 sayılı Resmi Gazete’nin içerisinde yer alan Sürücü Belgesi Sağlık Şartları kapsamında gerekli belgeleri bulunduran adaylar bu adımı tamamlamış kabul edilmektedir.

Sürücü Belgesi Alacaklarda Aranan Şartlar

01/03/1926 tarihinde Türk Ceza Kanunu’nun 765. sayısında yer alan 403 ve 404,
07/01/1932 tarihinde Kaçaklık Men ve Takibi Kanunu’nda yer alan 29,
10/07/1953 tarihinde Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Kanunu’nda yer alan 12,
10/07/2003 tarihinde Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’nun 4926. sayısında yer alan 6,
29/09/2004 tarihinde Türk Ceza Kanunu’nun 5237. sayısında yer alan 189, 190, 191,
21/03/2007 tarihinde Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’nda yer alan 4/7,

maddesine dayanarak, herhangi bir suçtan ötürü hüküm giymeyen adayların, bu adımı tamamlamış kabul edilmektedir.

Sürücü Kursu Sınav Tarihleri

Genellikle her ayın başında açılan eğitim dönemleri, teorik ve direksiyon sınavlarıyla sonlanmaktadır. Sınavlarda gerekli başarıyı gösteren adaylar sürücü belgesi almaya hak kazanmış kabul edilmektedir. 2016 yılı ehliyet sınav takvimine göre sürücü kursu sınavları Şubat, Mayıs, Temmuz, Ağustos, Ekim ve Aralık aylarında yapılacaktır.  Adayların yazılı sınavda başarılı olmaları halinde, yazılı sınavdan bir ay sonra  direksiyon sınavına  girmeleri gerekmektedir. Direksiyon sınavı, ana sınav ve ara sınav şeklinde gerçekleştirilir. Ana sınavda başarısız olan adaylar sınav ücretini ödeyerek tekrar ara sınava girme hakkı elde ederler.

Sürücü Kursu Sınav Sonuçları

Sürücü adaylarının Milli Eğitim Bakanlığı’nın web sitesinden takip edebilecekleri ehliyet belgesi sonuçları, ‘’Ehliyet Sınav Sorgulama’’ sistemi ile gösterebilmektedir. Sınavın geçmiş yıllara oranla zorlaştırılmasından sonra başarı oranı yüzdesinin düştüğü bilinmektedir. Bu nedenle sürücü kursunda alacağınız eğitimin önemi artmaktadır. Genellikle direksiyon sınavında başarısız olan adayların motor, trafik ve ilk yardım sınavında iyi bir sonuç elde ettiği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan sürücü kursu sınav sonuçları verileri ile kanıtlanmıştır.

Sürücü Kursu Dersleri

Sürücü adaylarının almak istedikleri belgeye göre verilen bu eğitim ilk yardım, motor, direksiyon ve trafik derslerinden oluşmaktadır. Sınavlarda her sürücü belgesi sınıfına özgü farklı soru uygulamaları bulunabilmektedir. Trafik ders notları, sürüş teknikleri, motor bilgisi gibi ana süreçlerden geçen sürücülere simülatör kullanım olanağı da sunulmaktadır. Uzman eğitmenler tarafından verilen sürücü kursu dersleri günümüzün güncel verilerine göre hazırlanan kitaplarla pekiştirilmektedir. Ehliyet alabilmek için kurslarda eğitim gören her adaylara uygun eğitim süreçleri bulunmaktadır. Bu süreçlere sakat veya hasta adaylar da dahil edilmektedir. Eğitimi başarıyla tamamlayabilmek için ders saatleri için belirtilen devamsızlık süresini aşmamanız gerekmektedir.

Sürücü Kursu Sınav Soruları

Ehliyet alabilmek için başvurmanız gereken kurs programları geçmiş yıllarda çıkan sürücü kursu sınav soruları ile bilgilerinizin pekiştirilmesine zemin hazırlamaktadır. Özellikle trafik ve ilk yardım türünde çıkan sorular hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz internet siteleri ve güncel kitaplar kısa süre içerisinde ehliyet alabilmenize imkan tanımaktadır. Ehliyet sınav soruları için Milli Eğitim Bakanlığı’nın web sitesine göz atabileceğiniz gibi kurs programları dahilinde sizler için hazırlanan kitaplara da öncelik tanıyabilirsiniz. Bu sayede hem sürücü kursunda başarılı sonuçlar elde edecek hem de bilgilerinizi destekleyecek veriler elde edeceksiniz.

Dans kursunda kıyafet seçimi nasıl olmalıdır?

Dans kursuna giderken tercih edeceğiniz kıyafetler arasında yedek T-shirt, dans ayakkabısı ve yedek eşofman altı veya tayt yer alabilmektedir. Olası bir kaza ihtimaline karşı yara bandı ve bandaj taşımanız da gerekebilmektedir. Deodorant, makyaj temizleme losyonu, saç tokası, taze bir meyve ve su şişesi de kurs öncesinde çantanıza eklemeniz gereken ihtiyaç ürünleri arasında yer almaktadır.

Dans kursu kıyafetleri arasında seçim yaparken rahat edebileceğiniz tasarımları tercih etmeli, vücut hatlarınızı sıkan ve hareketlerinizi engelleyen ürünlere yönelmemelisiniz. Özel bir yarışmaya katılacak çiftler dans kursuna gitmeden önce o güne özel elbiselerini giyebilmektedir.

Eğitim sürecinde ayakkabılarınızı kursa gelmeden önce temizlemeli, kıyafetlerinizin güzel kokmasına özen göstermelisiniz. Kadınların yanına alabilecekleri dans malzemeleri arasında saç fırçası ve saç bantları da yer almaktadır.

Dans derslerine nasıl katılabilirim?

Derslere katılmak için size en yakın kurs ile irtibata geçebileceğiniz gibi hafta sonu veya hafta içi gruplarına da dahil olabilirsiniz. Çalışma saatlerinizin dans derslerinize uygun olmaması durumunda farklı bir gün seçiminde bulunabileceğiniz gibi özel ders imkanlarıyla kurs sürecini hızlandırabilir veya partnerinizle en uygun günü belirleyebilirsiniz. Bay veya bayan partner seçiminde bulunabileceğiniz kurs programlarında arkadaş grubunuzla katılmanız halinde indirimler de yapılabilmektedir.

Dans kursunda neler öğretilir?

Kurslar dahilinde verilen eğitim hem dansı tanımanıza hem de uygulamalı hareketlerle kendinize geliştirebilmenize yöneliktir. Bu süreç içerisinde pek çok dans türünü de bir arada öğrenebileceğiniz gibi kendini tek bir alanda profesyonel düzeye ulaştırabilirsiniz.

Dans kursu eğitimi ilgili olduğunuz alanlara yönelik figür ve duruş çalışmalarına, belirli bir koreografiye göre hareket edebilme alıştırmalarına ve el-ayak koordinasyonu içeren çalışmalara kadar geniş bir zaman dilimine yayılmaktadır.

Dans kursu fiyatları bu eğitimin eksiksiz bir biçimde gerçekleşmesine yönelik ücretlendirmelerden oluşmakla birlikte kurs sürecinin ardından dansçının kendini geliştirmesi de kişisel çalışma disiplinine bağlıdır.

Dans kursuna katılmak isteyen her öğrenci, eğitim sürecinin bir parçası kabul edilmektedir. Bu süre içerisinde hareketlerin yapılamaması veya unutulması halinde alanında uzman eğitmenlerden yardım alınabilmektedir. Partnerlerden herhangi birinin vücut yapısıyla örtüşmeyen, çiftlerin uygulamakta güçlük çektiği, tehlikeli hareketler revize edilerek dansa uygun hale getirilebilmektedir.

Çocuklar için dans kursu

Dans kursları her yaşa özgü eğitim süreçlerini kapsasa da vücut esnekliğine dayalı bazı dansların erken yaşlarda öğrenilmesi tavsiye edilmektedir. Özellikle bale kursuna katılmak isteyen öğrenciler için belirlenen minimum yaş seviyesi 4 olarak kabul edilmiştir. Vücudun kas ve eklem sistemine bağlı olarak esneyebilmesi üzerine kurulu olan bale, zihin ve ruh sağlığını olumlu yönden etkilemesi, sosyal becerileri arttırması ve özgüvenin gelişmesine olanak tanıması bakımından ebeveynler tarafından öncelikli olarak tercih edilmektedir.

Çocuklar için tercih edilen dersler 5-7, 7-9 9-16 gibi yaş gruplarını kapsayabilmektedir. Vücut bakımından gelişme göstermiş çocuklar yaş seviyelerine bağlı olarak farklı sınıflarda da eğitim görebilmektedir. Okullarda belirli gün ve haftalar gereğince oluşturulmuş koreografiler de çocukların dans yeteneklerini geliştirebilmesi için iyi bir aracıdır. Genellikle Halk Oyunları’nın ritmik hareketlerinin tercih edildiği eğitim süresince çocuklar, vücut gelişimi ve kendini ifade etme biçimleri bakımından olumlu yönde etkilenmektedir.

Yetişkinler için dans kursu

Dans kursu fırsatları hem çocuklar hem yetişkinler için farklı uygulamaları kapsamaktadır. Yetişkinlerin gidebileceği kurslar arasında yer alan flamenko, rueda, jive, merengue, bachata, tango ve vals dans kursları her yaşın vücut formuna uygun eğitim süreçlerini kapsamaktadır. Özellikle tango kursu ve sirtaki kursu son yıllarda artış gösteren kurslar arasında önemli bir yer sahiptir.

Evlilik hazırlığı yapan çiftlerin gidebileceği düğün dansı kursu kısa süre içerisinde ilgi duyduğunuz dansı sevdiğiniz insanlara sunabilme olanağı sağlamaktadır. Genellikle gençlerin ilgi gösterdiği break dance kursu da eğitiminizle ilgili tüm teknik figürleri ve hareket dizilişlerini öğrenebilmenize ortam hazırlamaktadır.

Hızlı hareketleri, keskin figürleri ve eğlenceli teknikleri ile dikkat çeken cha cha dansını kursların programları dahilinde öğrenebileceğiniz gibi vücut hatlarınıza da fit bir görünüm kazandırabilirsiniz. Kadınların zayıflamak için tercih ettiği kurslar arasında yer alan oryantal kursu da bölgesel yağlanmaları ortadan kaldırırken yeni bir hobi edinmenize imkan tanımaktadır. Salon danslarının göz alıcı atmosferiyle tanışmak isteyen çiftler için foxtrot dans kursu ideal bir seçim olacaktır.

Çiftler için dans kursu

Çiftlerin gidebileceği dans kursları arasında yer alan tango ve vals, ağır hareketlerden ve yakın temasa dayalı figürlerden oluşmaktadır. Her çiftin disko ve barlarda tercih edebilecekleri bir dans türü olan disko dansı da arka fonda çalan müziğe eşlik edebilmenize olanak tanımaktadır. Özellikle konsept günlere özgü hareketli figürleri ile dikkat çeken Rock’n Roll’un inceliklerini de kurs kapsamında öğrenebilirsiniz.

Sertifikalı dans kursu

Bazı kurslarda verilen eğitim sürecinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı bir diploma belgesine sahip olabileceğiniz gibi hobi amacıyla kursa katılım göstermeniz durumunda Kurs Bitirme Sertifikası almanız da mümkündür. Bu sayede çeşitli organizasyonlarda sahne alabileceğiniz gibi profesyonel dans hayatına başarılı bir adım atabilirsiniz. Üniversitelerin bu alanla ilgili bölümlerinde eğitim almak için gidebileceğiniz kurs ile eğitimli bir dansçıya dönüşebileceğiniz gibi okul yaşamınıza yönelik başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Dans ile zayıflama

Dans kurslarının öğrencilere sağladığı en önemli ayrıcalıklardan biri de yakacağınız kalorinin maksimum seviyede olmasıdır. Günümüzde vücut hatlarınızı inceltmek için tercih edebileceğiniz kurslar arasında zumba kursu ve oryantal kursu büyük bir önem taşımaktadır. Özellikle bölgesel yağlanmalarınızı ortadan kaldırarak vücudunuzu istediğiniz kilo standardına ulaştırabileceğiniz hareket ederek zayıflama sürecinde vücut hatlarınıza yeni bir duruş kazandırabileceksiniz.

Dans kursunda müzik seçimi

Kurslarda eğitim alan dansçılar, tercih ettikleri dans türüne göre farklı müzikler eşliğinde dans edebilmektedir. Bu türler arasında dansın ruhu ile özdeşleşen müzikler bulunabildiği gibi teknik detayları ön plana çıkaran canlı müziklere de öncelik tanınmaktadır. Özellikle flamenkonun ruhunu yansıtan gitar, roman havasına uygun darbuka ve tango yapan çiftler için akordeon gibi müzik aletleri tercih edilebilmektedir. Dansın figürlerini ön plana çıkaran keskin vuruşlarda tok sesli enstrümanlara öncelik tanımak mümkündür.

Dans kursuna kimler katılabilir?

Dans kursuna katılmak için belirlenen özel bir kriter bulunmamaktadır. Dolayısıyla dansa hevesli olmak, eğitmenlerin sizin için hazırladığı çalışma programlarını uygulamak, sık sık tekrar yapmak ve kişisel gelişiminize katkı sağlayacak alıştırmalarla beden dilinizi geliştirmek dans kursunda başarılı olma yolunda atacağınız önemli adımlar biri olarak bilinmektedir.

Müzik kursları hakkında

Müzikle ilgili eğitim almak isteyen herkesin gidebileceği kurslar enstrüman, şan, nota bilgisi, armoni bilgisi gibi kapsamlı süreçleri kapsamaktadır. Bazı enstrümanların öğrenim sürecinin çocukluk döneminde başlaması tavsiye edilmektedir. Bu sayede parmak gelişimi ve nota bilgisi gibi eğitimler ileri yaşlarda pekiştirilecek, enstrüman hakimiyeti maksimum düzeye ulaştırılabilecektir.

Hafta sonu veya hafta içi verilen kurslar bir saat ile iki saat arasında değişmektedir. Müzisyenin ilgi duyduğu alana yönelik verilen eğitimler grup çalışmaları ve doğaçlamalarla da müzik kursu kapsamında yer alabilmektedir. Özellikle konservatuvara hazırlık kursu, öğrencilerin eğitim yaşamını olumlu yönde etkileyecek programlardan oluşmaktadır.

Müzik kursu kapsamında yer alan enstrümanlar içerisinde öncelikli olarak tercih edilen kurslar arasında keman kursu, gitar kursu ve bağlama kursu yer almaktadır. Genellikle okulların müzik bölümlerine girmeyi hedefleyen öğrenciler, kişisel kabiliyetleri doğrultusunda piyano kursuna da gidebilmektedir.

Bilgisayar kursları hakkında...

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgisayar kullanımı hem sosyal yaşamımızın hem de iş hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Büyük ve küçük ölçekli pek çok firmanın güvenliği bilgisayar sistemleriyle güvence altına alınmakla birlikte eğitim yaşamınızı da bilgisayarın sizlere sunduğu ayrıcalıklara başarı düzeyine ulaştırabilirsiniz.

Günümüzde bilgisayar öğrenmek için kurslara başvuran pek çok kişi yazılım ve donanım hakkında uzmanlaşacak seviyeye erişebilirken, temel bilgisayar eğitimi ile kendini geliştirebilmektedir. 7’den 70’e her neslin ihtiyacı olan bilgisayar kursları, alanında uzman eğitmenlerle sizlere verilen çalışma programlarından oluşmaktadır. Eğlence sektörünü de etkisi altına alan bilgisayarlar sizi, firmanızla ilgili tüm bilgilere tek bir tıkla erişebileceğiniz bir birey haline dönüştürürken, başlangıç seviyesinden uzmanlaşma seviyesine kadar geniş kapsamlı bir eğitim süreciyle de buluşturmaktadır.

Kurs, sizlere sunacağı eğitim programlarıyla M.E.B’in düzenlemiş olduğu bilgisayar kursunda kendi alanınıza yönelik başarılı sonuçlar elde edebilmenize zemin hazırlamaktadır. Bu sonuçlarla birlikte hem iş yaşamınıza hem eğitim hayatınıza yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz. Bu başarıyı destekleyen bilgisayar kursu sınav soruları ile daha önceki senelere ait M.E.B tarafından hazırlanan sorulara da göz atabilirsiniz.

Bilgisayar sertifikası ne kadar sürede alınır?

Bilgisayar sertifikası alabilmek için belirlenen süre alacağınız dersin içeriğiyle ve kişisel yetkinliklerinizle doğru orantılıdır. Genellikle 2 ayda bir Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavın sonunda sertifika almaya hak kazanmaktadır. Bilgisayar sertifikası alabilmek için belirtilen minimum eğitim süresi 1 aydır. Bazı kurslarda 160 saatin ardından bilgisayar sertifikası alabileceğiniz gibi eğitim sürecinizi hızlandıracak uygulamalarla kendinizi geliştirme olanağına da sahipsiniz.

Bilgisayar kullanımı

Bilgisayar kursunda verilen eğitim öncelikli olarak bilgisayar kullanımı üzerine verilen derslerden oluşmaktadır. Windows eğitimi olarak da tanımlanan bu süreç içerisinde bilgisayarın temel birimlerinin (fare ve klavye) tanıtılması, öğretilmesi ve işlevleri esas alınmaktadır.

Masaüstünde yer alan simgelerin kullanım amaçlarına, dosya açma ve silme kavramlarına, yeni klasör oluşturma ve pencerelerin kullanımına, görev çubuğu, başlat gezgini, denetim masası, sistem araçları ve donatılar menüsüne yönelik bilgilerin de yer aldığı kurslarda bilgisayarla ilgili başlangıç seviyesinde verilen eğitim sürecine tabi tutulacaksınız. Bilgisayar dersleri içerisinde yer alan bilgiler, Microsoft Office programlarının (Word, Excel, Powerpoint) amaçlarını, içeriklerini ve kullanımı da sizlere sunacaktır.

Bilgisayar kursunda neler öğretilir?

Bilgisayar kursunda verilen eğitim ilgi duyduğunuz alanlara veya iş ve eğitim hayatınıza katkı sağlayacak programlara yöneliktir. Kendinizi geliştirmek için öğreneceğiniz her bilgi sosyal yaşamınıza da büyük bir katkı sağlayacaktır. Freelance projelerde yer almak, firmanızı lider firmalar düzeyine çıkarabilmek, kendi web sitenizi oluşturmak ve yönetimini üstlenmek için bilgisayar kursuna gitmeniz tavsiye edilmektedir. M.E.B onaylı bilgisayar kursu sertifikası alarak pek çok iş yerinde çalışabileceğiniz gibi KPSS sınavında memur atamaları için de bu sertifikaya ihtiyaç duyacaksınız.

Web programlama kursu

Veritabanı mantığını, programlama tekniklerini, sayfa tasarımı oluşturma sürecini, uygulama geliştirme tekniklerini, proje yönetme ilkelerini, web uygulaması yaratabilme ayrıcalığını sizlere sunmaktadır. Genellikle 50 saat ile 60 saat arasında değişen eğitim sürecinin ardından temel düzeyde HTML bilgisini öğrenebilir, kendi web sitenizi tasarlayabilirsiniz.

Grafik tasarım kursu

Grafik tasarımla ilgilenen öğrenciler için verilen grafik tasarım kursu, fotoğraflarınızı düzenleyebilmenize, çizim ve tasarım yapabilmenize, nesneleri etkili bir biçimde kullanabilmenize ve iyi bir grafiker olabilmeniz zemin hazırlamaktır. CorelDraw, Adobe Photoshop, After Effects, Freehand, QuarkXpress gibi grafik programlarını öğrenebileceğiniz kurslar sayesinde matbaa, tekstil, reklam ajansı gibi alanlarda kendinizi geliştirebileceğiniz gibi fotoğraf stüdyolarında da çalışabilirsiniz.

Mimari görselleştirme kursu

Çizim, modelleme ve planlama gibi alanlarda hizmet veren kurs, Autocad, 3D Max, Archicad, Revit, V-Ray, Lumion 3D başta olmak üzere mimari alanda ve 3 boyutlu nesne oluşturma süreçlerinde ihtiyaç duyacağınız eğitimi sizlere sunmaktadır. 3D modelleme ve animasyon oluşturma programı olan 3D Studio Max programı ile film stüdyolarında çalışabilir, animasyon ekiplerinin kadrolarına dahil olabilirsiniz.

Peyzaj, iç mimarlık, inşaat mühendisliği, şehir planlama, elektronik mühendisliği, makine mühendisliği gibi alanlarda çalışabilmek için gideceğiniz mimari görselleştirme kursunun süresi öğrenmek istediğiniz programa bağlı olarak değişebilmektedir.

Bilgisayarlı muhasebe kursu

Muhasebe eğitimi alan, meslek sahibi olmak isteyen ve kendini geliştirmeye hedefleyen öğrencilere verilen bu kurs süresinin öncesinde temel bilgisayar bilgisine sahip olmanız gerekmektedir. Eya V.8 SQL ve Logo Go Plus gibi programların öğretildiği kurslar, pazarlama, maliye ve satış alanlarında da sizlere gerekli bilgiyi sunmaktadır. Bilgisayar muhasebe kursunda alacağınız eğitimle şirketlerin tüm mali hesaplarını bilgisayar ortamına taşıyabilme imkanına sahip olacaksınız.

Donanım ve teknik servis kursu

Donanım ve teknik servis alanında verilen kurslar bilgisayarınızla ilgili problemleri çözebilmenize ve kendi bilgisayarınıza oluşturabilmenize zemin hazırlamaktadır. Yazılım firmalarında, özel kuruluşlarda, sağlık ve hava yolu kuruluşlarında bilgisayar ekibinin bir parçası olmak için donanım ve teknik servis kursuna gitmeniz gerekmektedir. Elektronik cihazlarda meydana gelebilecek arızalar, parçaların bilgisayara yerleştirilme biçimleri ve monitör, klavye, yazıcı ve tarayıcı sistemlerinden oluşabilecek sorunlara yönelik akılcı fikir üretebilme imkanı sunan donanım kursunun eğitim süresi 80 saat ile 90 saat arasında değişmektedir. Kurs kapsamında birebir ders olanakları da yer almaktadır.

Microsoft office kursu

Excel’de tablo oluşturma, Powerpoint programını kullanarak sunumlar hazırlama, World ile yazı yazabilme incelikleri gibi eğitimler iş yaşamında ihtiyaç duyacağınız temel süreçlerden biridir. Microsoft Office kursunda öğreneceğiniz bilgileri hem sosyal yaşamınıza hem de iş hayatınıza adapte edebilirsiniz. Temel bilgisayar eğitimine sahip olmayı gerektirmeyen kursta ihtiyaç duyacağınız tüm programlar hakkında bilgi sahibi olabileceksiniz.

SEO kursu

Günümüzde internet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte web sitelerinin de önemi artmıştır. SEO kursu ile alanında uzman eğitmenlerden alacağınız dersler, seonun temellerinin öğretilmesi, katılımcıları uzmanlaştırabilmek ve web sitenizin popülerliğini arttırabilmenize yönelik aşamalardan oluşmaktadır. Genellikle 40 saat ile 50 saat arasında değişen eğitim sürelerinin ardından sitenizin ziyaretçi sayısını nasıl yükseltebileceğinize dair bilgiler edineceksiniz.

Android kursu

Uygulama geliştirme yöntemlerinin, Java kullanımın, programlama dillerinin ve tasarım araçlarının öğretildiği Android kursunda pek çok platforma kendi uygulamalarınızı tanıtabilme imkanına sahip olacaksınız. İş yaşamına yeni projeler kazandırabileceğiniz kurs ile oyun dünyasına yönelik başarılı uygulamalar geliştirebilirsiniz.

Network kursu

Telekomünikasyon ve ağ teknolojilerine yönelik Cisco alt yapısının tanıtılmasını ve öğretilmesini amaçlayan kurs sertifika olanağı sunan kapsamlı bir süreçtir. Belirli bir düzeyde İngilizce bilgisini gerektiren kurs ile ağ performansını maksimum düzeye çıkarabilir, Switch ve Router cihazlarının ayarlarını gerçekleştirebilecek seviyeye ulaşabilirsiniz. Wireless, Security, Service Provider, Voice gibi ağ temellerinde uzmanlık gerektiren alanlarda kendinizi geliştirebileceğiniz network kursunda CCNP eğitimine dahil olabilmek için CCNA eğitimini tamamlamış olmak gereklidir.

Bilgisayar işletmenliği kursu

Bilgisayarda kullanımında kendini geliştirmek isteyen kişilere verilen bilgisayar işletmenliği kursu Windows işletim sistemine ve Microsoft Office kullanımına yönelik kapsamlı bir süreçtir. Masaüstü simgeleri, Windows gezgini, denetim masası, internet uygulamaları, dosya işlemeleri, metin biçimlendirme gibi eğitimleri kapsayan kurs sonunda pek çok iş yerinde çalışabilirsiniz.

10 parmak bilgisayar kursu

Zabıt katipliği için yapılan atamalarda öncelikli olarak aranan şartlardan biri 10 parmak klavye kullanımıdır. 10 parmak kursuna gelerek kendinizi geliştirebileceğiniz ve eğitiminize katkı sağlayabileceğiniz süreç içerisinde sizi hızlandırmaya yönelik alıştırmalar yapılmaktadır. Noktalama işaretleri, küçük ve büyük harf kullanımı, rakamlar gibi 10 ve üzeri ders programının bulunduğu kursla birlikte kendinizi profesyonel anlamda geliştirebilirsiniz.

Donanım kursunda neler öğreneceğim?

Bu eğitim kapsamında öğreneceğiniz tüm bilgiler, bilgisayarınızı tanımaya, sistem üniteleri hakkında bilgi sahibi olmaya ve işletim sistemlerinin, modemlerin, taşınabilir cihazların, ağ donanımların yapısını anlayabilmeye yönelik kapsamlı içeriklerden oluşmaktadır. Genellikle minimum 70 saat ile 80 saat arasında değişen kurslarda verilen eğitim, ders süresine göre farklılıklar içerebilmektedir.

Başlangıç seviyesinde temel bilgisayar parçalarının öğretildiği, ileri seviyelerde bilgisayarın parçalarının çıkarılması ve monte edilmesi gibi süreçlerin yer aldığı, formatlama, depolama, belge kurtarma gibi süreçlerle devamlılığını sürdüren kurs, taşınabilir cihazların iç ve dış yapıları hakkında da bilgi sahibi olabilmenize zemin hazırlamaktadır.

Ağ kurulum sistemleri, virüsler, internet servisleri, modem kurulumu gibi eğitimlerin de yer aldığı donanım kursunda kendinizi geliştirebileceksiniz.

Kurs eğitiminin ardından bilgisayar kullanıcısı hata tespiti yapabilir, bu tespiti ortadan kaldırabilir ve bilgisayarını geliştirme yöntemleri hakkında akılcı fikirler üretebilir.

Meslek edinme kursuna neden katılmalıyım?

Meslek edinme kursları, iş arayan kişilere istihdam sağlamak amacıyla açılmış, alanında profesyonel eğitmeler tarafından verilen eğitimleri kapsamaktadır. Kursun amacı, katılım gösteren kişilerin bir meslek edinmesini ve bu alanda kendini geliştirebilmesini sağlamaktır.

Bu amaçla verilen eğitimler her iş dalına ait farklı süreçlerden oluşmaktadır. Kurs sonunda başarılı olan kişiler sertifika alabilme ve bu sertifika ile pek çok iş yerinde çalışabilme olanağına sahip olmaktadır. İş dünyasında meydana gelen açığın kapanmasını da sağlayan meslek edinme kursu ile hem sosyalleşebilmenize hem de mesleğinizle kendinizi geliştirebilmenize zemin hazırlamaktadır.

Meslek edinme kursunda neleri öğreneceğim?

Meslek edinme kursunda öğreneceğiniz bilgiler hem teorik hem de uygulamalı eğitimleri kapsamaktadır. Özellikle el becerilerinizi geliştirebileceğiniz berberlik, bayan kuaförlüğü, güzellik uzmanlığı, pastacılık, dikiş-nakış, el sanatları gibi alanlarda uygulamalı eğitimlerle kendinizi geliştirebilirsiniz.

Teorik bilgilere dayalı olan, emlakçılık, insan kaynakları, kaynakçılık, sigortacılık, tıp sekreterliği, yöneticilik gibi alanlarda ise daha çok teorik eğitimler verilmektedir.

Hayal gücünüzü yeteneklerinizle birleştiren mobilya, fotoğrafçılık, iç mimarlık gibi kurslar hem meslek hakkında teknik bilgiler öğrenecek hem de kendinizi geliştirerek sektörün tercih edilen isimlerinden biri olabileceksiniz.

Meslek edinme kursunun sağladığı olanaklar nelerdir?

Kursa katılım göstererek hem yeni bir iş hayatına başlangıç yapabilir, hem de kendinizi ilgi duyduğunuz alanlarda geliştirebilirsiniz. Genellikle hobi amaçlı kursa katılım gerçekleştiren kişiler, el sanatlarındaki yeteneklerini ön plana çıkarabildikleri gibi, sergi açabilme, oluşturdukları ürünlerin satışını gerçekleştirebilme ve sosyalleşebilme olanağına erişmektedir.

Evinizde geçirdiğiniz vakti değerlendirmek, bu değerlendirme sürecinde bir meslek edinmek için meslek edinme kursuna katılım gerçekleştirebilirsiniz.

Pastacılık kursunda neler öğreneceğim?

Günümüzde meslek edinme kursları içerisinde damak tadına ve el becerilerine güvenen katılımcılara hitap eden pastacılık kursu, geniş kapsamlı bir eğitim süreciyle sizlere profesyonelleşme imkanı sunuyor. Eğitim süreci başlangıç aşamasında kişisel bakım sürecinin ardından sanitasyon ve hijyen, çalışma ortamının hijyenik olması, haşerelere karşı önlem alma, yiyecek hijyeni, bulaşık yıkama, çöp atma gibi teknik bilgilerden oluşmaktadır.

Kursun ilerleyen süreçlerinde pastacılıkta kullanılan temel malzemeler ve bu malzemelerin işlevleri, pasta hamuru, pasta içi malzemeleri, jöle ve şekerlemeler, yaş pasta yapımı, çikolatalar, krema ve sos yapımı, pasta hamurları, şurupları, pasta süsleme teknikleri gibi hem uygulamalı hem teorik kurs süreçlerine dahil olabileceksiniz.

Pastacılık ve kurabiye kursu

Kurs kapsamında verilen eğitim kurabiye ve cupcake yapımı gibi alanlarda da eğitim almanıza olanak tanıyabilmektedir. Bu eğitim sürecinde pastacılık kursunda olduğu gibi kurabiye ve cupcake yapım süreci hakkında bilgi sahibi olabilir ve pastacılık alanında çalışma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Hem çocuklarınıza hem de misafirlerine lezzetli pastalar, kurabiyeler ve cupcake’ler yaparak yeteneklerinizi geliştirebileceğiniz gibi paketleme ve süsleme gibi süreçlerle kendinizi geliştirebilirsiniz.

Aşçılık kursunda neler öğreneceğim?

Yemek yapmak el becerilerinizi teknik ve uygulamalı alıştırmalarla birleştirerek en iyi tatları oluşturabilmenize imkan tanıyan kapsamlı bir süreçtir. Bu süreçte aşçılık kursunun sizlere kattığı deneyimler hem evinizde hem de dış mekanlarda (cafe, restaurant, otel, okul vb.) sevdiklerinize ve müşterilerinize lezzetli yemekler yapabilmenize imkan tanıyan eğitimlerden oluşmaktadır.

İlgi duyduğunuz mutfak türüne göre (Türk Mutfağı, İtalya Mutfağı, Fransız Mutfağı gibi) yeteneklerinizi keşfedebilmenize, yeni tatlar öğrenebilmenize ve hem göze hem damağa hitap eden yemeklerle kendinizi geliştirebilmenize olanak tanıyan kurslarda eğitim farklı kurlardan oluşmaktadır.

Başlangıç, orta ve ileri düzey aşçılık kursunda edineceğiniz tecrübeler M.E.B onaylı sertifika ile desteklenmektedir. Öncelikli olarak gıda ve iş güvenliğinin yer aldığı yemek kursunda ilerleyen süreçlerde bıçak kullanma, yemeğin pişirilmesi, çorbalar, et kesim teknikleri, balıklar, kuzu ve koyun eti, zeytinyağlılar, jöleler, vejeteryan mutfaklar, makarnalar, ekmekçilik ve pastacılık gibi eğitimlerle süreci tamamlayabileceksiniz. Eğitmenlerinizin sizin için hazırladığı kurs programlarına veya ilgi duyduğunuz alanlara göre de farklılıklar içerebilen yemek kursunda süsleme ve paketleme teknikleri hakkında da bilgi alabileceksiniz.

Hangi aşçılık kursuna gitmeliyim?

Aşçılık kursuna giderken seçiminizi doğru mutfaklardan yana yapmak, büyük bir önem taşımaktadır. Örneğin; deniz mahsullerine ilgi duyan katılımcılar, Uzak Doğu kursuna katılım gösterebilecekleri gibi, makarnalara ve pizzalara meraklı olan kişiler İtalyan Mutfağı’nın inceliklerini öğrenme fırsatı yakalayabilmektedir.

Günümüzde en çok tercih edilen yemek kursları arasında bulunan pastacılık kursu genellikle kadınların ilgisini çekmektedir. Köklerinden vazgeçmeyen ve yemek yapma sürecinin püf noktalarını öğrenmek isteyen katılımcılar için Türklere özgü lezzetli menülerini keşfetme olanağı sunulmaktadır.

İyi bir aşçı olabilmek için...

Aşçılığın en temel prensiplerinden biri de yemek pişirmenin teknik süreçlerine hakim olmaktır. Özellikle farklı mutfak kültürlerine ait püf noktaları bilen, yemeklerinde öncelikle göze hitap edebilen, kullanılacak baharatların ölçüsünü ayarlayabilen, kendini geliştirmeye açık, yemeği tariflerine göre, eksiksiz biçimde hazırlayabilen ve sunuma özen gösteren her birey, iyi bir aşçı olabileceği gibi lezzetli yemeklerle sevdiklerinize özel bir menü oluşturabilmektedir.

Hijyenin maksimum seviyede olması gerektiği aşçılıkta, hem gıdaların hem de mutfağın temizliğine dikkat edilmelidir. Kaliteli malzemelerden yapılan yemekler, el hızının ve kişisel yatkınlıkların neticesine göre lezzetli bir tada ve güzel bir görünüme sahip olacaktır.

Masaj kursunda neler öğreneceğim?

İyi bir masör veya masöz olabilmek için masaj kursunun sizlere sunduğu fırsatları değerlendirebilir, teknik çalışmalarla kendinizi geliştirerek istediğiniz standartlara ulaşabilirsiniz. Kurs kapsamında verilen eğitim anatomi ve fizyoloji dersleriyle başlamaktadır. Bu derslerde vücudun doku ve hareket sistemi, dolaşım, solunum, sindirim, sinir, beş duyu organı ve bu sistemlerin fizyolojik etkileri anlatılmaktadır.

Deontoloji derslerinde masaj konusunda uzmanlaşan kişilere yönelik davranışlar, mesuliyetler ve vasıflar gibi teorik bilgiler hakkında çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Uygulamalı alıştırmalar ve hijyenik etmenler ile pratik eğitimlerin verildiği masaj kursunda öğrencilerin bu alanda uzmanlaşması ve kendileri iş olanağı yaratabilmesi hedeflenmektedir. Bu kursu başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifika alma hakkına sahip olmaktadır.

Hakem nedir? Hakemin görevleri nedir?

Hakem, müsabakalarda oyunu kurallarına göre yönetmek için söz ve görev sahibi olan kişiye verilen isimdir. Pek çok sportif faaliyette yer alan hakemlerin yetkileri oyunun kurallarına uygun olarak oynanabilmesini sağlamaktadır. Futbol maçlarında diğer müsabakalara oranla hakem sayısında artış gözlemlenebilmektedir.

Günümüzde çizgi hakemi, dördüncü hakem, yardımcı hakem, yan hakem gibi isimler alan hakemler, bulundukları yer ve görev neticesinde oyuna yön veren kişilerdir. Futbol müsabakalarında hakemlerin bir diğer görevi de oyuncuların can sağlığını göz önünde bulundurarak oyunun gidişatına göre oynanabilmesini sağlamaktır.

Hakemler sportif faaliyetlerin gerçekleştirilemeyeceğini analiz ettikleri durumlarda oyunu iptal edebilir, duraklatabilir veya farklı bir güne erteleyebilir. Her sportif faaliyette bir hakemin bulunması zorunludur.

Kimler hakem olabilir?

Hakemlik eğitimi pek çok alanda uygun görülen kişilere verilen kapsamlı bir süreçten oluşmaktadır. Çizgi hakemleri, yan hakemler, kule hakemler, ve başhakemler birbirinden farklı eğitim programlarına dahil olabilmektedir.

Hakem kursu sınavlarla belirlenen hakemlik yetkisi için gerekli alt yapının oluşturmasına yönelik çalışmalar yürütmektedir. Hakem olmak için bu sporun gerçekleşmesini engelleyecek herhangi bir rahatsızlığın bulunmaması gerekmektedir.

Hakemlik antrenmanı kaç bölümden oluşur?

Hakemler genellikle haftanın iki günü antrenman yaparak bu mesleğin gerekliliklerini yerine getirmek zorundadır. Fiziksel ve mental antrenmanlarla pekiştirilen bu süreçte hakem adaylarına yarar sağlayacak tüm çalışma metotlarına öncelik tanınmakta, kamplar ve kişiye özgü programlarla bu süreç faydalı hale getirilmektedir.

Yalnızca kondisyonun yeterli olmadığı bu süreçte fiziksel unsurların da karşılanması gerekmektedir.

İyi bir hakem olmak için

İyi bir hakem olmak öncelikli olarak oyunun kurallarına hakimlik, kararlılık, ciddiyet ve takip gerektirmektedir. Her hakem adayının kendine iyi bakması ve sağlıklı beslenmesi gerekmektedir. Spor dışı faaliyetler yerine gününün büyük bir kısmını bu alanda kendini geliştirmeye ayıran hakemler, kısa süre başarıya ulaşabilecektir.

En iyi hakemler kendi eksiklerini fark ederek bu alanda gelişimlerine zaman ayıran, kararlı ve disiplinli hakemlerdir. Söz edilen şartlar tüm sportif faaliyetlerdeki hakem adayları için geçerlidir.

Hakemlik kursunda neler öğreneceğim?

Bu kurs hem kişisel kondisyonunuzun hem de zihinsel gerekliliklerinizin karşılanmasına zemin hazırlayan bir kurstur.

Hakem adaylarının yetiştirilme sürecinde hangi pozisyonlarda nerelerde durmaları gerektiği, doğru karar verebilme ve empati kurabilme alışkanlığı, diğer hakemlerle koordinasyonu gibi eğitimlerden söz edilmektedir.

İyi bir hakem olmak için gerekli olan tüm unsurlar hakemlik kursu ile karşılanmaktadır.

Güzellik kursuna kimler katılabilir?

Güzellik kursu cilt bakımı, güzellik uzmanlığı, estetisyenlik, protez tırnak, makyaj uzmanlığı, manikür-pedikür, epilasyon, kalıcı makyaj, plastik makyaj gibi pek çok branştan oluşmaktadır.

Bu kurslara katılmak için mesleğin gerekliliklerini yerine getirecek bedensel yetkinliğinizin olması ve belirli bir yaş sınırını aşmış olmanız gerekmektedir.

Bu sınır bazı kurslar için 18 olarak kabul edilmiştir. Güzellik kursuna düzenli olarak katılım gerçekleştiren tüm katılımcılar belirli bir düzeye ulaşabilmekte ve kendini ilgi duyduğu alanda geliştirebilmektedir.

Güzellik kursunu tamamladığımda sertifika alabilecek miyim?

Bu kursu tamamlayan tüm katılımcılar başarı ve onay belgesi alabilmektedir. Bu belge hem iş yeri açma yetkinliği kazandırmakta hem de kursa katılan kişilerin M.E.B onaylı bir sertifikaya sahip olabilmesini sağlamaktadır.

Güzellik kursuna nasıl katılabilirim?

Güzellik kursunda size en uygun branşı seçerek bu alanda kurs veren firmalara başvuru gerçekleştirebilirsiniz. Katılacağınız kurslarda herhangi bir malzeme gereksinimi bulunmamaktadır. İlgi duyduğunuz kursla ilgili bilgilere ulaşarak, fiyatlar, kurs içerikleri, katılım şartları gibi kavramlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Güzellik kursunda neler öğreneceğim?

Bu kursta öğreneceğiniz bilgiler hem teorik hem uygulamalı çalışmalardan oluşmaktadır. Katılacağınız her kurs edineceğiniz bilgi ve deneyim birikimini arttıracaktır. Örneğin; plastik makyaj uzmanlığı kursunda efekt kullanımında tercih edilen başlıca makyaj çeşitlerini, makyaj malzemelerini ve plastik makyajın kullanıldığı alanları öğrenebileceksiniz.

Güzelliğin bir diğer önemli branşı olan estetisyenlik kursunda genç ve güzel bir görünümün ardında yatan püf noktalarını keşfedebileceksiniz. Kısacası her branş, kendi içerisinde belirli teknik ve uygulamalı eğitim süreçleri içermektedir.

Güzellik kursunun süresi nedir?

Güzellik kursunda verilen eğitim tercih edeceğiniz branşa göre farklı bir süreç içermektedir. Minimum 1 aydan başlayarak 1 yıla kadar uzanan bu kapsamlı süreçte kullanılacak yöntemlerin çeşitliliğine göre farklılık gösterebilmektedir.

Güzellik kursu bu alanda uzmanlaşmanıza olanak tanıyan kişisel çalışma programları da içermektedir. Özellikle kursa herhangi bir nedenden dolayı katılamayan kursiyerler için eğitimin süresi hızlandırılabilmekte veya farklı bir gün/saat dilimi oluşturulabilmektedir.

Güzellik kursunu tamamladığımda nerelerde çalışabilirim?

Başta kadın veya erkek kuaförleri olmak üzere, otellerin cilt sağlığı ve bakım bölümlerinde, SPA ve güzellik merkezlerinde, otellerde, kozmetik ile ilgili işletmelerde veya stantlarda, tıp merkezlerinde, hastanelerde çalışabilen kurs katılımcıları sahip olacakları sertifika ile kendi işletmelerini de açabilmektedir.

Spor kursunda yaş sınırı var mı?

Spora başlamak için belirlenen minimum yaş sınırı 4 olarak kabul edilmiştir. 4 yaşındaki çocuklar başta jimnastik olmak üzere, yüzme ve bisiklet gibi spor branşlarıyla vücutlarını hem spor kursuna adapte etmekte hem de kendilerini yavaş yavaş ilgili oldukları branşta geliştirebilmektedir.

10 yaşından itibaren her çocuk güreş, kürek, boks, karate, tekvando gibi spor kurslarına katılabilir.  Spor kursuna başlamak için yaş sınırından çok vücudun herhangi bir kronik rahatsızlığının olmaması gereklidir. Özellikle eklem ve kalp rahatsızlıkları spor yapan kişiler için bir risk faktörü olarak bilinmektedir.

Spor kursu ve sınavlar

Spor kursunun en önemli özelliği öğrencileri ileri yaşlarda spor akademisi sınavlarına hazırlamaktır. Kondisyon, hız, denge, kişisel yetenekler başta olmak üzere vücudu bütünsel olarak sınavlara hazır hale getiren kurslarda kişisel beslenme listesi, grup içi çalışmalar, fiziğe bağlı hareketler ve kişinin sınava gireceği branşa yönelik alıştırmalar yapılmaktadır.

Her sporcuyu belirli bir seviyeye çıkarmak için çalışmalar gerçekleştiren spor kursu bu alanda bilinçli bireyler yetiştirmektedir. Spor liseleri ve askeri liseler için de kursa katılan öğrenciler bulunmaktadır.

Spor kursunda hangi branşlar bulunuyor?

Sporun hemen hemen her branşında eğitim verebilen spor kursu, ülkemizde futbol, basketbol, voleybol ve tenis başta olmak üzere güce dövüş sporlarında da faaliyetlerini sürdürmektedir.

Güreş, halter, jimnastik, masa tenisi gibi spor branşlarının da dikkat çektiği spor kurslarında eğitim, öğrencinin ilgi duyduğu alana ve yeterlilik düzeyine bağlı olarak gerçekleştirilir. Örneğin; basketbol kursunda genellikle uzun boylu öğrenciler tercih edilmekte, yüzme kursuna erken yaşlarda öğrenci alımı yapılmaktadır.

Spor kursuna herkes katılabilir mi?

Tüm sporcular, ilgi duydukları veya ilk defa başlayacakları bir branşta kendilerini geliştirebilmektedir. Herhangi bir sağlık problemi bulunmayan herkes spor yapabilir. Atletizm, basketbol, futbol, yüzme, tenis, voleybol bu spor dallarından bazılarıdır. Özellikle erken yaşlarda sportif faaliyetlerle ilgilenmek vücut gelişiminize de katkı sağlayacaktır.

Capoeira nedir?

Sporun ve dansın iç içe olduğu bir sanat olarak bilinen capoeira sanatı, Brezilya'da yaşayan kabilelerin saldırılara karşı kendilerini koruması amacıyla ortaya çıkmıştır. İçerisinde yer alan enstrümanlar nedeniyle kısa süre içerisinde bir dans formuna dönüşen capoeirada geleneksel kurallar bulunmaktadır.

Bu dansta kendinizi geliştirebilmeniz için uzun süreli çalşma metotlarıyla vücudunuzu bu dansa adapte etmeye öncelik tanımalı ve dansın kurallarını öğrenebilmek için sık sık alıştırma yapmalısınız.

Çocuklar için müzik kursları

Ebeveynlerin çocuklarını bir sanatsal aktiviteye yönlendirebilmek için tercih ettikleri müzik kursları içerisinde keman kursu ve gitar kursu büyük bir önem taşımaktadır. Özellikle parmakların gelişimine ve müzik bilgisine ihtiyaç duyulan keman kursunda minimum yaş seviyesi 7 olarak kabul edilmiştir.

Pek çok çocuğun enstrüman çalma hevesini cezbeden gitar kursuna başlama yaşı 10 ile 12 arasında değişebilmektedir. Çocuğun özgüvenini geliştiren, kişisel gelişimine katkı sağlayan, sosyalleşme olanağı yatan kurslarda eğitim süreci 1 yıl ile 3 yıl arasında değişebilmektedir. Kursa katılım gösterebilmek için müziğe hevesli olmak ve enstrümana uygun vücut yapısına sahip olmak yeterlidir.

Müzik kursunun önemi

Müzik kursları müzisyenlerin kendilerini geliştirebilecekleri en iyi aracıların başında gelmektedir. Üniversitelerin ve liselerin sınavlarında başarılı olmak, özel yarışmalara katılabilmek, müzik grubu kurabilmek ve eğitiminizi temel düzeyden profesyonel düzeye taşıyabilmek için müzik kursuna gitmeli, eğitmenlerinizin sizler için hazırladığı programlara dahil olmalısınız.

Bir enstrümana ne kadar erken yaşta başlarsanız kişisel gelişim düzeyiniz de o kadar hızlı gelişecektir. Özellikle sesinize hakim olabilmek, diyaframınızı doğru şekillerde kullanmayı öğrenmek, teorik bilgilerle müziği yaşamınıza adapte edebilmek için kurs programlarını tercih etmelisiniz. Müzik kursunun bir diğer önemi de sosyalleşebilmenize ve yeni bir hobi edinebilmenize olanak tanımasıdır.

Masörlük kursunun sağladığı iş olanakları nelerdir?

Kursu tamamlayan tüm katılımcılar masör sertifikasına sahip olmaktadır. Masörlük sertifikası alan kişiler; otellerde ve güzellik salonlarında çalışabilmektedir. 

Özellikle büyük ve küçük işletmelerce açılan SPA merkezleri, fizik tedaviye yönelik işletmeler, kaplıcalar ve spor salonlarında da çalışabilme imkanı yakalayan masörlük kursu katılımcıları, kendilerini tek bir alanda da uzmanlaşarak geliştirebilmektedir. Kursu tamamlayan kişiler masaj salonlarının bünyesine dahil olarak alanında uzman eğitmenlerden de yardım alabilmektedir.

Müzik kursunda enstrüman seçimi

Her müzisyenin ilgi duyduğu enstrümanlar birbiri arasında farklılıklar içerebilmektedir. Vurmalı çalgılardan nefesli çalgılara, yaylı çalgılardan tuşlu ve telli çalgılara kadar müzik kursunda enstrümanla ilgili alacağınız eğitimi teorik bilgilerinizle pekiştirebilirsiniz. Özellikle gitar ve saz kursu gibi telli çalgıları öğrenmek için nota bilgisine ihtiyaç duyacak, belirli bir seviyenin ardından profesyonelleşme yolunda ilk adımlarınızı atabileceksiniz.

Müzik kursunda enstrüman seçimi için öncelikli olarak en çok istediğiniz çalgıyı tercih etmeli, yaşamanızda sizi ifade edebilecek enstrümanlara yer vermelisiniz. Böylelikle kendinizi geliştirme düzeyiniz artış gösterecek, tek bir enstrümanda profesyonelleşebileceğiniz gibi farklı alanlara da yönelebileceksiniz. Müzik kursu kapsamında verilen uygulamalı çalışmalar da enstrüman hakimiyetinizi güçlendirecek etmenler arasında yer almaktadır.

Müzik kursu ile sınavlara hazırlık

Pek çok müzik sever, kursa katılma sürecinin ardından konservatuvar sınavlarına, güzel sanatlar liselerinde gerçekleştirilen müzik sınavlarına ve ilgi duyduğu enstrümanla ilgili yurt dışında eğitim görmelerine olanak tanıyan sınavlara katılabilmektedir. Kurslar tarafından kendilerini geliştirme olanağına sahip olan öğrenciler bu sınavlarla birlikte hem eğitim yaşamını hem de müzik kariyerini istediği standartlara ulaştırabilmektedir.