Arıcılık kursunun içeriği nedir?

 

Kursta öğreneceğiniz eğitim süreci hem uygulamalı hem teorik bilgilerden oluşmaktadır. Başlangıç aşamasında bal arısının vücut yapısı, arı kolonisi, teknik arıcılıkta kullanılmakta olan alet ve malzemeler, arıcılığa başlamak, arının meydana getirdiği ürünler, ilkbahar, yaz, sonbahar, kış mevsim çalışması, suni arı yetiştiriciliği, arı merası, arı sütünün elde edilmesi, çiçek tozunun toplanması, kovanda arı sağlığı, arı hastalıkları, bal arısı zararları gibi hem bilgilendirici hem de uygulamalı eğitimler verilmektedir. Bu eğitimlerin ardından sertifika almaya hak kazanan katılımcılar, bu alanda kendilerini geliştirerek kariyerlerine yeni bir başlangıç yapabilmektedir. Bazı kurslar M.E.B tarafından hazırlanan çalışma programlarına göre öğrencilere arıcılığın tüm tekniklerinin öğretilmesi amaç edinmektedir.

Arıcılık kursu fiyatları

Arıcılık kursu fiyatları, kursun toplam saat ve süresi, kurs programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun diğer özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızda yer alan kursları inceleyerek arıcılık kurs fiyatları hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Arıcılık kredisi nasıl alınır?

Arıcılık kredisi, kendini bu alanda geliştirmek isteyen fakat maddi bir dayanağı bulunmayan kişilere belirli şartlar karşılığında verilen bir kredidir. Minimum 50 koloni veya  50 koloninin üzerinde üretim yapmayı hedefleyen arıcıların, arıcılık sertifikasına sahip olmaları ve Bal Üreticileri Birliği veya Arı Yetiştiriciliği Birliği’ne üye olmaları halinde bu krediyi alabildikleri bilinmektedir. Kredi kapsamında arılı kovan, körük ve el demiri, arıcılıkta kullanılmakta olan maske, yeni bir kovan, bal süzme ve polen kurutma makinesi, arı oluşturma amacıyla verilen çiftleştirme kutusu, arı kafesi, ana arı ızgarası ve ekipmanları, her koloni için 10 kg. şeker ve her kovan için 1 kg temel petek, gezginci arıcılar için işçilik ve nakliye giderleri için işletme kredisi gibi olanaklar yer almaktadır.

Arıcılık malzemelerini nereden satın alabilirim?

Arıcılık kursuna katılan öğrenciler, eğitmenleri tarafından önerilen malzemeleri satın almaları halinde profesyonel anlamda kendilerini geliştirebilme olanağına sahip olacaktır. Malzemelerinizi satın alabileceğiniz işletmeler ve internet siteleri pek çok teknik detay hakkında da bilgilenmenize imkan tanıyabilmektedir. Kaliteli malzemelerle yapılmış arıcılık faaliyeti, olumlu sonuçlar elde edilebilmenize de zemin hazırlayacaktır.

Arıcılıkta hangi malzemeler kullanılmaktadır?

Başta alt çıtası 20 mm, yan duvarlar arasında 7.5 mm olan, ilave çerçeveler arasında 8-10 mm mesafe bulunan standart bir kovan olmak üzere, eşik tahtası, dip tahtası, kuluçkalık, çerçeveler, tekneli şurupluk, ana arı ızgarası, ballık, örtü tahtası, kapak, petek levhası, maske ve eldiven, körük, el demiri, arı fırçası, çerçeve delme aleti, petek mahmuzu, ana arı kafesi, petek taşıma sandığı, arı bıçağı gibi malzemeler bulunmaktadır. Malzemeler kullanım amaçlarına ve katılımcının yapmak istediği arıcılık çeşidine göre de değişebilmektedir.

 

Arıcılık kursuna kimler katılabilir?

Kursa katılmak için belirlenen herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Arıcılığa hevesli olan, kendini geliştirmek isteyen ve arı ailesini yöneterek ürünlerinin satışını gerçekleştirmeyi hedefleyen herkes arıcılık kursunda eğitim alabilmektedir. Kurs aynı zamanda hobi amaçlı öğretilen pek çok teknik eğitim sürecini içerisinde barındırabilmektedir.