ÇOCUK GRUBU RESİM VE SERAMİK EĞİTİMLERİ
Resim ve seramik eğitimi uygulamalarındaki amaçlarımız; çocuğun yaratıcı düşünme yeteneğini geliştirerek el, göz koordinasyonunu sağlamaktır. Bu sayede, bilişsel zekanın geliştirilerek zihinsel gelişimine katkıda bulunulur. Ayrıca, sosyal yaşamında ve okul hayatında kendisine öğrenme, eleştirel düşünebilme, olaylara farklı açılardan bakabilme, analitik düşünebilme, hayal gücünü geliştirebilme vb. katkıları sağlar. Derslerimiz haftada bir gün günde 1,5 saat olarak programlanmıştır. Ders sırasında yaptıkları grup çalışmaları yoluyla, iletişim yeteneklerini ve empati kurabilme yeteneklerini geliştirmeleri sağlanır.
Ders uygalamalarımızda yaratıcı dramayı yöntem olarak kullanmaktayız. Öğretim sürecinde, çocuğun hayal gücünü destekleyici yönergeler vererek ona sıradan bilgi yüklemeleri yapmamaktayız. Sanat eğitimi çalışmalarında yaratıcı dramayı yöntem olarak kullanarak, bu sayede, çocuğun edindiği bilgiyi aklında daha kalıcı hale getirerek, eğlenceli bir eğitim sürecini gerçekleştirmesi sağlanmaktadır.
Ders saaatleri karşı tarafın talebine göre de belirlenebilmektedir.
TEKNİK İÇERİKLERİNDEN BAZILARI
· Suluboya
· Pastel Boya
· Çini Mürekkebi
· Seramik ( kil )
. Heykel ( kil , atık malzemeler vb. )
· Yağlıboya, akrilik boya
· Atık Malzeme
· Kolaj
· Kumaş boyama ( tişört, çanta, ayakkabı tasarımları )
· Ahşap boyama ( Çerçeve, kutu vb. tasarımları )
. Cam boyama
DERS İÇERİKLERİNDEN
· Kukla yapımı
· Pastel boya çalışmaları
· Çini mürekkebi ile lekesel çalışmalar
· Renk bilgisi
· Ressamları masallar yoluyla öğreniyorum atölye çalışmaları
· Karakter yaratma çalışmaları
· Atık malzemelerden sanat eserleri oluşturma
· Porte, insan figürü, mekan oluşturma çalışmaları
Eğitmen Bilgisi:
Nazan DİZEN / Ressam- Sanat Eğitimcisi- Yaratıcı Drama Eğitmeni
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-iş öğretmenliği Resim Anasanat Dalı Bölümünden 2008 yılında mezun oldu. Aynı yıl Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-iş Öğretmenliği Resim- Anasanat Dalı’ nda Yüksek Lisans eğitimine başlayarak ‘’Türk Resim Sanatında Gerçekçi Anlayış 1960-1980 Dönemleri Arasındaki Sanatçıların Çalışmalarının Ana Tema, Form Ve Anlam Bakımından İncelenmesi’’ konulu tez çalışmasıyla 2011 yılında tamamladı.
2014 yılında Uzmanlık alanı olan resim eğitimini yaratıcı drama yöntemiyle birleştirici çalışmalar yapmak adına, Çağdaş Drama Derneği’ nde Yaratıcı Drama Eğitmenliği Ve Liderliği eğitimine başladı. 2017 yılında İstanbul Drama Sanat Akademisi’ nde ‘’ Ortaöğretim Kurumlarında Yaratıcı Drama Yöntemi İle Portre Çizim Teknikleri Öğretimi ‘’ konulu proje çalışmasıyla Yaratıcı Drama eğitimini tamamladı.
2014’ de Başkent iletişim bilimleri akademisinde tiyatro eğitimlerine başladı. 2015 yılında Tiyatro Keyfi Kemal Başar’ la tiyatro oyunculuğu eğitimlerine devam etti. Eğitim süreci içerisinde tiyatro oyun çalışmalarında yer aldı. 2016’ da Ayla Algan’ la Reklam, dizi ve sinema oyunculuğu eğitimini tamamladı.
2016- 2017 yılları arasında Tiyatro Mekan Artı’ da proje asistanlığı yaptı. ‘’ Orgia ‘’ ve ‘’ Yaşamak mı Zor; Çince mi? ‘’ proje asistanlığını yaptığı oyunlardandır.
2010 yılında bazı devlet kurumlarında ve özel kurumlarda başladığı sanat eğitimciliğine halen devam etmektedir. İlkokul gruplarıyla başladığı yaratıcı drama ve sanat eğitmenliğine Neşe Erberk Anaokulu, Kırmızı Balık Anaokullarında devam etmektedir. Ayrıca kendi atölyesinde resim derslerini ve kişisel çalışmalarını sürdürmektedir. Sanat eğitimi çalışmalarında yaratıcı dramayı yöntem olarak kullanmaktadır. Bu sayede, çocuğun edindiği bilgiyi akılda daha kalıcı hale getirerek eğlenceli bir eğitim süreci gerçekleştirmesini sağlamaktadır.