Drama nedir? Dramanın faydaları nelerdir?

Drama veya yaratıcı drama, başta çocuklar olmak üzere yetişkinler ve belirli yaş grupları için verilen, “oyun” çerçevesinde gerçekleştirilen bir sanat dalıdır. Dramanın amacı özellikle çocuklarda kişisel gelişim amacı gütmektedir.

Drama eğitimi okul öncesi çocuklar ve gençlere yönelik farklı çalışma programlarından oluşmaktadır. Dramanın faydaları, çocuğun sosyalleşebilmesi, daha dışadönük bir birey olarak yetişmesi, yaratıcı düşünebilmesi, oyun oynayarak eğlenebilmesi, empati kurabilmesi ve mutlu olabilmesi gibi etmenler yer almaktadır.

Yaratıcı drama kaç aşamadan oluşur?

Yaratıcı drama üç farklı aşamadan oluşmaktadır. Isınma, oynama ve doğaçlama adı verilen evrenin sona ermesiyle birlikte çalışma programı o gün için tamamlanmış kabul edilmektedir. Bu süreçte çocuklar birbirleriyle iletişim kurarak eğitmenlerinin belirleyeceği konu çerçevesinde kendilerini geliştirmektedir.

Yaratıcı drama ve tiyatro

Drama, tiyatronun bir parçası olarak kabul edilse de “oyun oynama” kavramı ile yakından alakalıdır. Bu nedenle tiyatroya özgü yeteneklerin geliştirilmesi için yaratıcı drama eğitimi almak yeterli olmamaktadır.

Özellikle oyunculuk bölümünde okumak isteyen bir öğrencinin alacağı eğitim için dramadan söz etmek yetersiz olacaktır. Yaratıcı drama, katılımcıların kendini doğru biçimde ifade edebilmesi için tercih edilen ana yöntemlerden biridir.

Drama kursu fiyatları

Drama kursu fiyatları, kursun toplam saat ve süresi, kurs programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun diğer özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızda yer alan kursları inceleyerek drama kurs fiyatları hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Drama kursuna kimler katılabilir?

Drama kursunda verilen eğitimler 0-14 yaş arası çocuklar ve gençler içindir. Bu alanda eğitim görmek isteyen herkes kursa katılım gerçekleştirebilmektedir.

Drama grubunun etkinlik alanına, yaş seviyesine göre açılan sınıflarda eğitimler birebir ve grup çalışmaları odaklı olarak gerçekleştirilmektedir. Katılım için belirlenen herhangi bir özel kriter bulunmamaktadır.

Drama kursunu tamamlayan yetişkinler nerede çalışabilir?

Özellikle animasyonla ilgili bölümlerde, büyük veya küçük organizasyon şirketlerinde ve çocuk kulüplerinde çalışabilen drama kursunu tamamlayan kişiler kendilerini geliştirmeleri halinde bu alanda eğitmen olarak da görev üstlenebilmektedir.

Drama kursunda neler öğreneceğim?

Drama kursunda verilen eğitim başta iletişim ve yaratıcı drama gibi kavramlardan oluşmakla birlikte teorik ve uygulamalı çalışmalar içermektedir. Diksiyon, beden dili, kişisel gelişim gibi eğitimlerin de verildiği kursta yetişkinler için farklı programlar hazırlanabilmektedir. Hem gruplara özgü çalışmaların hem de bireysel eğitimlerin bulunduğu kursta doğaçlamalar ön plandadır. 

Drama kursunda işlenecek konu üzerine yapılan çalışmalar ilerleyen süreçlerde belirli bir sonuca bağlanmaktadır. Çalışma öncesinde ısınma hareketlerine yer verilir. Özellikle bir nesnenin canlandırılması, rol oynama, fotoğraf karesi bu eğitimlerden bazılarıdır.