Ud kursunda neler öğreneceğim?

Solfej, armoni ve nota eğitimiyle teorik anlamda pratiklerinizi geliştirebileceğiniz gibi enstrüman hakkında bilgilerinizi tazeleme imkanına da sahipsiniz. Mızrap tutuş teknikleri, sazı tanıma çalışmaları, metronom alıştırmaları ve boş tel çalışmaları da bu süreç kapsamında verilen eğitimler arasında yer almaktadır.

Türk müziği ile ilgili makamlara ait çalışmaların, usullerin ve teorik bilgilerin de öğretildiği kursta melodik yapılar, formalar ve ritmik yapılar hakkında deneyim sahibi olacaksınız. Enstrümanın nasıl akort edileceğinin ve bakımının da gerçekleştirildiği kurs süresince şed, basit ve birleşik makamlara yönelik çalışmalar da yapılmaktadır.

Ud çalmak zor mudur?

Her enstrümanın zorlukları bulunduğu gibi udun da kendine has çalışma prensiplerini gerektiren bir müzik aleti olduğu bilinmektedir. Ancak bu süreci çalışarak aşabileceğinizi ve kendinizi geliştirebileceğinizi unutmamalısınız.

Gerek nota ve makam bilgisi, gerek uygulamalı alıştırma yöntemleri ile enstrümanı zor bir müzik aleti olmaktan çıkarabilir, enstrüman hakimiyetinizi maksimum düzeye ulaştırarak iyi bir müzisyen haline gelebilirsiniz.

Ud nasıl bir enstrümandır?

Dört farklı akort düzeni, sağlam görünümü ve yumuşak sesi ile çok eski zamanlardan günümüze gelen bir müzik aleti olan ut, mızrapla çalınmaktadır. Yapımında genellikle ladin ağacının kullanıldığı enstrüman, beş parçadan meydana gelmektedir.

İyi bir udun kalın tabladan oluşması gerekmektedir. Bu sayede temiz bir ses duyabilir, parçalarınıza en güzel şekilde eşlik etme olanağına sahip olabilirsiniz.

Ud kursu fiyatları

Ud kursu fiyatları, kursun toplam saat ve süresi, kurs programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun diğer özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızda yer alan kursları inceleyerek ud kurs fiyatları hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Ud ne kadar sürede öğrenilir?

Genellikle düzenli çalışma prensibiyle iki veya üç aylık süreçlerde öğrenebileceğiniz udun perdesiz olması enstrümanı zorlaştıran etmenlerden biridir. Kurslarda verilen eğitim, hem teorik hem de uygulamalı olarak enstrümanı öğrenebilmenize zemin hazırlamaktadır. 

Birebir eğitim süreciyle enstrümanla ilgili tüm teknikler hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz gibi günlük 2 ve 3 saat arasında değişen alıştırmalarla enstrümanı çalma kabiliyetinizi geliştirebilirsiniz.

Ud kursuna kimler katılabilir?

Ud kursuna katılmak için belirlenen özel bir kriter bulunmamaktadır. Enstrümana sahip olan herkes kurs programlarına dahil olabildiği gibi kendini kısa süre içerisinde geliştirebilmektedir.

Daha önce telli enstrümanlarla ilgilenen kişiler kurslarda daha hızlı bir ilerleme kaydedebilmektedir. Ancak kurslarda tüm katılımcılara eşit standartlarda eğitimler verilmekte, farklı yaş grupları için çalışma programları hazırlanabilmektedir.

Ud öğrenmenin belirli bir yaş sınırı var mı?

Ud çalmak için herhangi bir yaş sınırı içerisinde bulunmanız gerekmemektedir. Enstrümana ne kadar erken yaşta alışırsanız, çalışma stilinize bağlı olarak ileride profesyonel bir müzisyen haline gelebilirsiniz. Özellikle Türk müziğinin makamlarına, ritim ve form yapılarına yönelik çalışmaları pekiştirebilmenize için erken yaşta enstrümanı öğrenmeniz tavsiye edilmektedir.