Şan kursunda neler öğreneceğim?

Kurs süresince verilen eğitim başlangıç aşamasından orta ve ileri düzey çalışmalara kadar geniş zaman dilimlerine yayılmaktadır.

Her dersi tekniğiyle, uygulamalı olarak öğrenebilmenize olanak tanıyan şan eğitiminde nefes çalışmaları, parça seslendirme, ses ve ağız açma, diyafram, solfej ve armoni kursu eğitimi, vokal egzersizleri, göğüs pozisyonları, tiz ve pes çalışmaları gibi geniş kapsamlı eğitim süreçlerinden geçeceksiniz.

Bu süreçler profesyonel müzik kariyerinize büyük bir katkı sağlayacaktır. Sesinizi kontrol edebilmeyi, müzik eserlerinde sesinize hakim olabilmeyi ve diyaframınızı doğru biçimde kullanabilmeyi öğreten kurs nefesinizin açılma aralıklarının genişlemesine de imkan tanıyacaktır.

Sesinizle ilgili yaşadığınız problemler için de önerilen kurs, düzgün ve etkileyici konuşma sanatına katkı sağlamaktadır.

Solfej nedir?

Genellikle şan kursu kapsamında verilen bir eğitim olarak bilinen solfej eğitimi, notaların okunması, yazılması ve müzik bilgisi gibi süreçlerden oluşmaktadır. Bu eğitimle birlikte sınavlarda başarılı sonuçlar elde edebilir, parçaların notalarını okuyarak enstrüman üzerinde çalışma tekniklerine adapte olabilirsiniz.

Şan kursu fiyatları

Şan kursu fiyatları, kursun toplam saat ve süresi, kurs programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun diğer özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızda yer alan kursları inceleyerek şan kurs fiyatları hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Şan eğitimi ne kadar sürüyor?

Minimum üç ayda verilen şan eğitimi, kişisel gelişim düzeyine bağlı olarak farklılıklar içerebilmektedir. Kurs sürecini hızlandırmak için eğitimlerinizi tekrar etmeli ve kendinizi geliştirebilecek uygulamalara öncelik tanımalısınız.

Şan kursunun belirli bir yaş sınırı bulunuyor mu?

Derslerin 15 ve 16 yaşından itibaren tüm bireylere verilebildiği bilinmektedir. Yaş sınırının minimum 15 olmasında yatan en önemli etken ses tellerinin oluşum sürecidir. 

Ergenlik dönemini tamamlayan her birey şan eğitimine tabi tutulabilmektedir. İsteyen öğrencilerin programlarına ekstra ders saatleri de eklenebilmekte, derslerin maksimum yaş sınırı bulunmamaktadır. 

Genellikle yetişkinlerin tercih ettiği kurslar, bireyleri sınav süreçlerine uygun hale getirilebilmek için başlangıç sürecinin en az 3 veya 4 aylık zaman dilimi kapsamını tavsiye etmektedir. Verilen şan eğitiminin ardından öğrenciler parça okuma tekniklerini geliştirebilmektedir.

Şan kursunun sağladığı olanaklar nelerdir?

Kurs, müzikle ilgilenen her bireyin katılım gösterebileceği kapsamlı bir eğitim sürecinden oluşmaktadır. Şan eğitimi alan bir müzisyen parçalarını seslendirirken sesini kontrol edebilir, nerede ve ne zaman diyaframını kullanacağına karar verebilir ve ses aralığını genişletebilir. Bu sayede kariyerinde zirveye hızlı adımlarla tırmanabileceği gibi dünyaca ünlü müzisyenler arasına da yerleşebilir. 

Eğitilmiş bir ses, konservatuvar sınavlarına hazırlanmanıza, güzel sanatlarla ilgili bölümlerde başarılı olmanıza ve kendi grubunuzu kurabilmenize olanak tanımaktadır. Müzik kulağı olan herkes belirli ölçülerde şarkı söyleyebilir. Ancak parçaları usullerine uygun olarak seslendirebilmek ve sesinizi doğru çalışmalarla eğitebilmek için şan eğitimi almanız gerekmektedir.

Şan kursu hangi illerde mevcut?

Şan ve solfej dersleri müzikal eğitim veren hemen hemen her kursta bu alanda profesyonelleşme başarısı göstermiş eğitmenler yardımıyla sizlere verilmektedir. Başta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya olmak üzere Türkiye'nin pek çok bölgesinde yer alan şan kursları ile konservatuar sınavlarında başarılı olma fırsatı yakalabilirsiniz. 

Kurs fiyatları il ve ilçe bazında farklı fiyatlardan oluşabilmektedir.