Viyola kursunda neler öğreneceğim?

Başlangıç aşamasında enstrümanın tanıtımı, tutuş ile ilgili çalışmalar ve yay çekme pratiklerinin yapıldığı eğitim sürecinde yayla ilgili farklı egzersizlere de öncelik tanıyabilirsiniz.

Sağ ve sol elin birbiri ile koordine olmasına olanak tanıyan çalışmalar, müzikle ilgili teori çalışmaları ve nota okuma alıştırmaları da viyola kursunda verilen eğitimler arasında yer almaktadır.

İleri süreçlerde enstrümanla ilgili repertuar çalışmalarının da yer aldığı eğitim kapsamında müzisyenler nota sehpasına yerleştirilen eserleri çalacak düzeye erişmiş kabul edilmektedir. Kursta öğreneceğiniz bilgileri geliştirmeniz, sürecin verimliliği arttıracak, enstrüman hakimiyetinizi güçlendirecektir.

Kurs yeri, enstrüman seçimime yardımcı olabilir mi?

Kursta verilen eğitim öncesinde iyi bir enstrüman satın alabilmeniz için mutlaka hocalarınızdan yardım almalısınız. Dolayısıyla kursların sağladığı bir diğer hizmet de seçeceğiniz enstrümanın belirlenmesine yardımcı olmaktır. Özellikle yay seçiminde enstrümanı çalabilen bir müzisyene danışmalı, kendinize en uygun modeli seçebilmek için alanında uzman eğitmenlerin tavsiyelerini göz önünde bulundurmalısınız.

Viyola almadan önce nelere dikkat etmeliyim?

Viyola ve keman gibi enstrümanlar hem ağaç yapısı hem de tel aralıkları bakımından bir uzmana danışılmadan alınmaması gereken müzik aletleridir. Bu nedenle seçeceğiniz modeli öncelikle kurs eğitmenlerinizle görüşmeniz tavsiye edilmektedir. Enstrüman seçiminde öncelik tanıyacağınız modelin hem vücut yapınıza uygun olmasına hem de kaliteli bir ağaçtan yapılmış olmasına dikkat etmelisiniz.

Viyola kursu fiyatları

Viyola kursu fiyatları, kursun toplam saat ve süresi, kurs programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun diğer özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızda yer alan kursları inceleyerek viyola kurs fiyatları hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Viyola kursunun belirli bir yaş seviyesi bulunuyor mu?

Seviye ve yaş bakımından farklılıklar içerebilen kurs eğitiminde gruplara özel odalar hazırlanabilmektedir. 6 veya 7 yaşından itibaren her çocuğa verilebilecek viyola eğitimine erken yaşta başlamak enstrümana hakim olmak ve kendinizi geliştirebilmek için önemli bir unsur olarak bilinmektedir. Parmakları küçük olan müzisyenler viyola öğretebilmek için kemana viyola telleri takabilmektedir.

Viyola kursuna kimler katılabilir?

Enstrümana sahip olan herkes, yetenekleri ve yaş aralıkları göz önüne alınmaksızın kurslara katılım gerçekleştirebilmektedir. Viyola kursuna katılım sürecinin ardından kişisel gayret ve çalışma azmine göre eğitiminizi hızlandırabileceğiniz gibi eğitmenlerinizin hazırladığı programlara uygulamanız halinde kendinizi geliştirebilirsiniz.

Viyola zor bir enstrüman mı?

Keman, viyola, çello gibi müzik aletlerinin zor olmasının en büyük nedenlerinden biri de üzerinde perde bulunmamasıdır. Kurs süresince alacağınız teorik ve uygulamalı eğitim her ders programının ardından bilgilerinizi pekiştirebilmenize imkan tanıyacaktır.