Kemençe kursunda neler öğreneceğim?

Kurs süresince alacağınız eğitimle kemençeyi nasıl çalacağınızdan ses çıkarma tekniklerine, gam ve stil çalışmalarından müzikal anlamda çalışma süreçlerine kadar kapsamlı bir eğitimden geçeceksiniz.

Bu eğitim sonunda hedeflerinizi gerçekleştirebileceğiniz gibi repertuvar çalışmalarıyla istediğiniz parçayı çalabilme avantajına sahip olacaksınız.

Kemençenin yapısı, tutuş pozisyonları, gam ve dize çalışmaları ile solfej bilgisini de kapsayan kurs sürecinin ardından geniş kitlelere kemençe çalabilme düzeyine ulaşabileceksiniz.

Mesleki kariyerinize yönelik önemli bir adım atabilmenize de olanak tanıyan kemençe kursu süreci kapsamında alacağınız eğitim sizi doğru yönlendirmelerle çalgının tüm tekniklerini öğrenmiş bir birey haline getirecektir.

Kemençe çalmak zor mudur?

Kemençe kısa nota aralığı ve basit yapısı ile eğitim sürecinde pratik uygulamalar barındıran bir enstrüman olarak bilinmektedir. Ancak bu süreç içerisinde enstrüman hakimiyetini güçlendirmek için kurslarda eğitim almak faydalı bir adım olacaktır. Kemençe çalmak için verilen eğitimle siz de kendinizi geliştirebileceğiniz gibi kısa sürede parça çalma düzeyine erişebilirsiniz.

Kemençe kursu fiyatları

Kemençe kursu fiyatları, kursun toplam saat ve süresi, kurs programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun diğer özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızda yer alan kursları inceleyerek kemençe kurs fiyatları hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Kemençe nasıl bir enstrümandır?

Üç telden oluşan kemençe, yaylı çalgılar grubunda yer alan Geleneksel bir halk çalgısıdır. Klasik kemençe ile Karadeniz kemençesi arasında farklılıklar bulunmaktadır. Ladin, akçaağaç ve dut gibi türler başta olmak üzere pek çok ağaçtan yapılabilen kemençenin beş farklı yarım sesten meydana geldiği bilinmektedir.

Kemençe ne kadar zamanda öğrenilir?

Kemençeyi öğrenmek için belirlenen maksimum eğitim süreci 2 aydır. Bu süre dilimde müzisyenin enstrüman kabiliyetine göre kemençe kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Kimi zaman 1 aylık süreçte de öğrenebilen bir enstrüman olarak bilinen kemençe, Osmanlı’dan günümüze kadar gelen eski bir gelenektir. Bu geleneği sürdürebilmek ve geniş kitlelere hitap edebilmek için eğitmenin verdiği çalışma programlarına göre hareket etmek gerekmektedir.

Kemençe kursuna başlamak isteyenler kimi zaman 'kemençe çalmak zor mudur?' diye düşünmekte ve kursa başlamakta tereddüte düşebilmektedir. Ancak kemençe çalmak diğer enstrümanlarda olduğu gibi planlı olarak çalışılması halinde rahatlıkla öğreneilebilecek bir enstrümandır. Kemençe çalmayı öğrenmenin en kolay yolu istekli olmak ve düzenli çalışmaktır.

Kemençe kursuna kimler katılabilir?

Kemençe kursuna katılmak için herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Her yaştan insanın enstrümanı sevmesi ve çalabileceğine inanması halinde kursa gitmesi tavsiye edilmektedir.

Genellikle kısa süre zarflarında öğrenilebilen bir kurs olarak bilinen kemençeye talep oldukça fazladır. Klasik kemençe ve Karadeniz kemençesi şekliden iki farklı türe ayrılan kemençenin eğitim sürecine enstrümana hevesli olan tüm müzisyenler davetlidir.

Kemençe kursu enstrüman seçimime yardımcı olabilir mi?

Bazı kurslar size hem enstrüman desteği hem de eğitim süreci gibi konularda yardımcı olmaktadır. Bu kurslardan alacağınız eğitimle enstrümanınızı uzun süre kullanabileceğiniz gibi kendinizi geliştirme olanağına da sahipsiniz.

Enstrüman desteği vermeyen kurslarda da alanında uzman eğitmenlere danışarak kemençenizin nasıl olması gerektiğine dair bilgiler edinebilirsiniz. 

Kurs öncesinde bir kemençe almayı hedefliyorsanız daha önce enstrümanla ilgilenen müzisyenlerden yardım almalı, kendinizi geliştirebilmek için en çok hangi kemençe türünü kullanmanız gerektiğine dair bilgiler edinmenize. 

Böylelikle kurs öncesinde alacağınız enstrümanınızı tanıma sürecine farklı zaman dilimlerinde başlayabileceğiniz gibi kendinizi geliştirme sürecine de zemin hazırlayacaksın.