Güzel sanatlara hazırlık kursunda neler öğrenebilirim?

Güzel sanatlara hazırlık kursu sınava gireceğiniz branşla ilgili tüm eğitimleri barındırır. Örneğin, resim bölümüne girmek isteyen bir öğrenci için temel çizim teknikleri, iç ve dış mekan çizim, portre ve natürmort çizim, serbest çalışmalar, boya kullanımı gibi kapsamlı bir eğitim verilmektedir.

Özellikle üniversitelerin yetenek sınavlarında çıkan sorulara yönelik gerçekleştirilen bu eğitim çok amaçlıdır. Sınavda göstereceğiniz başarı her ne olursa olsun bu kursta alacağınız eğitimle kendinizi geliştirebilir, bir sonraki sene hayal ettiğiniz üniversite okuyabilirsiniz.

Yetenek sınavları hangi tarihlerde gerçekleşiyor?

Üniversitelerin programlarına göre yetenek sınavları tarihleri değişmektedir. Sınavlar genellikle Ağustos ve Eylül ayları arasında yapılmaktadır. Sınavlara katılmak için belirlenen herhangi bir yaş sınırı yoktur. Lise mezunu her öğrenci, baraj puanını tutturması halinde yetenek sınavlarına katılabilir.

Güzel sanatlara hazırlık kursunu tamamladığımda…

Kursu tamamlayan öğrenciler için yetenekli olmak başlı başına yeterli bir kavram değildir. Sık ve disiplinli bir çalışma süreci sınava giriş anına kadar sürdürülmeli, çalışmalar düzenli olarak devam etmelidir.

İlk sene sınavı kazanamayan her öğrencinin ikinci sene kazanma oranı –düzenli bir biçimde çalışması halinde- daha yüksektir. Bu nedenle bu süreçte eksiklerinizi tamamlamalı, eğitmenlerinizin sizin için belirlendiği çalışmalarla kendinizi geliştirmelisiniz.

Güzel sanatlar kursu fiyatları

Güzel sanatlar kursu fiyatları, kursun toplam saat ve süresi, kurs programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun diğer özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızda yer alan kursları inceleyerek güzel sanatlar kurs fiyatları hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Güzel sanatlara hazırlık kursu nedir?

Güzel sanatlara hazırlık kursu sizi ilgi duyduğunuz branşa hazırlamak için verilen eğitim hizmetidir. Kursa katılan öğrenciler yetenekli olduğu branşta kendilerini geliştirmek için çalışmalar gerçekleştirir. Bu çalışmalar hem uygulamalı hem teorik eğitimleri kapsamaktadır.

Eğitmenler sınavlarda çıkabilecek sorulara yönelik çalışmalarını sürdürür. Kurs sonucu yetenek sınavlarında başarılı olan her öğrenci üniversitelerin ilgili bölümlerinde (resim, heykel, tiyatro, fotoğrafçılık vb.) okuma fırsatı yakalar.

Güzel sanatlar fakültesi hangi bölümlerden oluşur?

Güzel sanatlar fakültesi fotoğrafçılık, baskı sanatları, animasyon/çizgi film, endüstri ürünleri tasarımı, el sanatları tasarım ve üretimi, Geleneksel Türk Sanatları, grafik tasarım, heykel, iç mimarlık, sahne sanatları, sanat yönetimi, iletişim tasarımı, seramik ve cam tasarım, tekstil, moda tasarım gibi pek çok bölümden oluşmaktadır. Her üniversite için farklı bölümlerden söz edilebilmektedir.