Aile birleşimi kursu fiyatları

Aile birleşimi kursu fiyatları, kursun toplam saat ve süresi, kurs programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun diğer özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızda yer alan kursları inceleyerek aile birleşimi kurs fiyatları hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Aile birleşimi kursunda neler öğretilir?

Aile birleşimi kursunda katılımcılara gidecekleri ülkenin dili en az başlangıç seviyesinde  konuşabilecekleri düzeyde öğretilir. Dil eğitiminin yanı sıra kursiyerlere tarihi, kültürel ve hukuki bilgileri kapsayan destek eğitimleri de verilmektedir. Uyum kursları adı verilen bu eğitimlerin amacı katılımcıların gittikleri ülkelerde karşılaşabilecekleri uyum problemlerini en aza indirmektir.

Aile birleşimi sınavında neler sorulur?

Aile birleşimi sınavı okuma, yazma, dinleme ve konuşma başlıkları altında dört bölümden oluşur. Dinleme bölümünde adaylardan dinletilen konuşmaları anlayarak kendilerine yöneltilen soruların cevaplarını doğru şıkka işaretlemeleri istenir. Yazma bölümünde belirli bir konu başlığı verilir. Adayların bu konu hakkında kısa bir metin yazmaları ve boşluk doldurma şeklindeki soruları cevaplandırmaları gerekir. Okuma  bölümünde adaylardan istenen; verilen metinleri okuyarak ilgili soruları doğru cevaplandırmalarıdır.  Sınavda adayların diğer bölümlere göre zorlandığı bölüm ise konuşmadır. Bu bölümde adayların kendilerini sözlü olarak tanıtmaları ve sonrasında sorulan sorulara akıcı yanıtlar vermeleri gerekir.

Aile birleşimi sınavında adayların A1 düzeyinde dil bilgisine sahip olmaları gerekir. Adayların sınavda başarılı sayılabilmesi için 100 üzerinden en az 60 puan almaları gerekmektedir.

​Aile birleşimi sınavı nerede ve ne zaman yapılır?

Aile birleşimi sınavları her ay düzenli olarak yapılmaktadır.  Adaylar sınav başvurusu yaptıktan ve gerekli ücreti yatırdıktan sonra belirlenen merkezlerde sınava katılabilir.