Cilt bakım kursunun içeriği nedir?

Cilt bakım kursu başlangıç sürecinden uzmanlaşma seviyesine kadar pek çok eğitimden oluşmaktadır.

Hijyen, kozmolotoloji, cilt analizleri, leke ve kırışıklık tedavisi, cilt bakıma yönelik ürünler, dermatoloji, cilt bakımında kullanılacak cihazlara yönelik eğitimler gibi derslerin yer aldığı cilt bakım kursunda kişiye özgü programlar da hazırlanabilmektedir.

Özellikle kursa katılım gerçekleştirme sürecinde problem yaşayan kursiyerler için ders programları yeniden hazırlanabilmektedir.

Cilt bakımı kursu fiyatları

Cilt bakımı kursu fiyatları, kursun toplam saat ve süresi, kurs programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun diğer özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızda yer alan kursları inceleyerek cilt bakımı kurs fiyatları hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Bu Yaz Fark Yaratacak Cilt Maskeleri

Kış sezonunun dondurucu soğuklarını geride bıraktığımız şu günlerde havalar yavaş yavaş güneşlenmeye başladı. Peki ya cildiniz? Cildiniz için de aynı şey geçerli mi? Özellikle soğuklardan yıpranan cilt deriniz için neler yapabileceğinizi merak etmiyor musunuz? Bizce bu yaz için cilt maskelerine göz atmanın vakti geldi!

1) Salatalık maskesi ile doğal görünümlü ciltler

Cildi besleyen salatalık, bu yaz sezonunda da güzel bir görünüm elde etmenizi sağlıyor. Maskemiz şöyle hazırlanıyor: Bir veya iki tutam çuha çiçeği ile kabukları soyulmuş salatalığı pirinç unu ile birleştirecek, on dakika boyunca ateşte pişireceksiniz. Bulamaç haline gelmiş karışımınızı zeytinyağı ile yumuşattıktan sonra yüzünüzde bekleteceksiniz. Bekleme süresi: yarım saat.

İşte 5 dakikada hazırlanan pirinç maskesi

2) Kuru ciltlerin dostu şeftali

Kuru bir cildiniz varsa şeftali ve papatya suyunu lapa kıvamına gelene dek ezin ve karıştırın. Yüzünüze sürün ve tabii bir süre bekleyin. Etkisini kısa sürede fark edeceksiniz. Bekleme süresi: yirmi dakika.

3) Siyah noktalarınız çoksa…

Siyah noktalar genellikle yüzün burun, alın ve çene gibi kısımlarında çıkan, minik noktacıklardır. Bu noktacıklardan kurtulmak için yapabileceğiniz en önemli şey yulaf maskesi. Pişirdiğiniz yulafı geniş bir kapta ezdikten sonra yüzünüze sürün. Bekleme süresi: on beş dakika.

4) Kırışıklıklar yüzünüzü yaşlandırmasın

Kırışıklıklar ileri yaşlardaki kadınların büyük problemleri arasında yer alıyor. Peki, kırışıklık riskini nasıl azaltabilirsiniz? Cevap: çilek maskesi. Çilek ve yulaf ununu ezdikten sonra uzun bir süre karıştırın. Yumurta sarısı ve yoğurdu da farklı bir kapta çırpın ve malzemeleri bir araya getirin. Bekleme süresi: yirmi dakika.

Güzellik Uzmanlığı Kursu

5) Yağlı ciltlerin formülü

Yağlı ciltler için uygulanan etkili maskelerden biri de elma maskesi. 10 adet elmayı rendeledikten sonra çırpılmış yumurta akıyla karıştırın. Daha sonra cildinizi ılık su ile yıkayın. Özellikle alın ve burun bölgesinin eskisi gibi yağlanmadığınızı fark edebileceksiniz. Bekleme süresi: yirmi dakika.

6) Yüzünüzün dinlenmeye ihtiyacı var

Yüzünüzün de arada sırada dinlenmeye ihtiyacı var! Bu durumu uyku ile karıştırmayın. Sağlıklı beslenmek başlı başına yeterli bir kavram da değil. Peki ne yapmalısınız? 1 yumurta sarısı, 1 kase ölçeğinde yoğurt ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile 5 damla ölçeğinde havuç yağını bir araya getirerek yüzünüze uygulayın. Bekleme süresi: on beş dakika.

Kuru Ciltler İçin Cilt Maskesi

Kuru Ciltler İçin Cilt Maskesi

 

7) Fark edilmek istiyorsanız…

Cilt tiplerini inceleyen dermatologlar parlak dokuların her zaman için daha çok fark edildiğini ve dikkat çektiğini öne sürüyor. Bunun için uygulayabileceğiniz bir maske de var tabii… İki su bardağı ölçeğinde bezelye ve üzüm pekmezini bir kapta karıştırın. Yumurta akı ve ayçiçeği yağı ilave ettikten sonra cildinize sürün. Bekleme süresi: yirmi dakika.

8) Biraz da canlılık

Canlı ciltler bu yaz sezonunda farkınızı ortaya koyacaktır. Cildinizi canlandırmak için patlıcan maskesini öneriyoruz. Dilimlenmiş bir patlıcanı iki bardak ölçeğinde suda kaynattıktan sonra bir diş sarımsak ilave edin. Krem kıvamına ulaştıktan sonra cildinize uygulayın. Bekleme süresi: on beş dakika.

Sen de bu yazıyı beğendiysen arkadaşlarınla paylaşabilirsin!

Cilt bakımında nasıl uzmanlaşabilirim?

Cilt bakımında uzmanlaşmak için öncelikli olarak kurslara katılmak gereklidir. Sonraki süreçlerde sık sık uygulamalı çalışmalar yaparak veya teorik anlamda kendinizi geliştireceğiniz seminerlere, dermatologların hazırladığı etkinliklere katılarak cilt bakım uzmanı olabilirsiniz.

Cilt bakım kursunu tamamlayan kurs katılımcıları için sertifika almaya hak kazanmaktadır. Bu sertifika hem iş yerlerinde çalışabilmenize hem de kendi işletmenizi kurabilmenize olanak tanımaktadır.

Ayak, el, yüz, vücut ve vücudun tüm noktalarında cilt bakımının püf noktalarını öğrenen kursiyerler bu alanda uzmanlaşma sürecine adım adım yaklaşacaktır.

Cilt bakımı ile pürüzsüz bir cilde sahip olabilir miyim?

Cilt bakım kursunda verilen eğitim bu alanda uzmanlaşmanızı sağlarken yüzünüzde veya cildinizin herhangi bir bölgesinde meydana gelmiş problemleri de ortadan kaldırmaya yöneliktir. Cilt bakım kursunda cildinizi lekelerden, siyah noktalardan ve sivilcelerden arındırabilir, pürüzsüz bir yüzeye sahip olabilirsiniz.

Cilt bakım kursuna kimler katılabilir?

Cilt bakım kursu bu alanda eğitim görmek isteyen herkes için eşit çalışmaları içeren programlardan oluşmaktadır. Özellikle cilt bakımında uzmanlaşmak isteyen, polikliniklerde, cilt bakım merkezlerinde, otellerin bünyesinde veya kendi iş yerlerinde çalışmayı hedefleyen herkes kursa katılabilmektedir. 

Cildin korunmasını, sağlıklı görünebilmesini ve cilt yapısının gerekliliklerini kavrayabilmenize olanak tanıyan bu kurs sonunda kuaför salonlarında veya kaplıcalarda da kendi alanınızla ilgili eğitimin gerçekleştirildiği merkezlerde çalışabilme olanağına sahipsiniz.