YDS Sınav Hazırlık Kursunda Neler Öğreneceğim?

YDS kursunda verilen eğitim cümle bilgisi, okuma, yazma, paragrafta anlam, yapısal olarak cümleyi bozan kelimelerin tespit edilmesi, kelime ezberleme, soru kalıpları, metin çevirileri, paragraf tamamlama gibi geniş kapsamlı bir çalışma programı içermektedir.

Kursa katılan her öğrenci yabancı dil seviyesine göre alacağı eğitimle YDS sınavına kadarki sürece en iyi şekilde hazırlanır. Bu süreçte eğitmenler, öğrencileri görsel ve yazınsal kaynaklarla destekleyerek kendilerini geliştirmelerine yardımcı olur.

YDS kursunda verilen eğitim güncel çalışma tekniklerinden yararlanılarak birebir öğrenci odaklı olarak gerçekleştirilir.

YDS Sonucu Ne Kadar Süre Geçerlidir?

YDS sınav sonuçlarını istedikleri zaman kullanabilirler. YDS / e-YDS puanlarını dil tazminatı için kullanmak isteyenler için puanlarının geçerlilik süresi 5 yıldır. Ancak OSYM mevzuatında kurumlara sınavların geçerlilik süresini belirleme yetkisi de verilmiştir.

YDS Sınavı Yılda Kaç Keç Yapılıyor?

YDS sınavı, İlkbahar ve sonbahar dönemlerinde olmak üzere yılda iki kez yapılıyordu, fakat ÖSYM 2018'den beri Aralık ayı da eklenerek yılda 3 sınava çıkarılmıştır.

YDS Sınavında 4 Yanlış 1 Doğruyu Götürüyormu?

YDS sınavında  4 yanlış 1 doğruyu götürmüyor. Sınav puanına yalnız doğru cevaplar etki etmektedir, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Yani YDS’de cevabı yanlış sorular, doğruyu götürmez.

YDS Sınav Hazırlık Kursu Güncel Fiyatları

YDS kursu fiyatları, kursun toplam saat ve süresi, kurs programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun diğer özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızda yer alan kursları inceleyerek yds kurs fiyatları hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

YDS Nedir? Nasıl Bir Sınavdır?

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı olarak bilinen YDS, ÖSYM’nin gerçekleştirdiği, okuma, gramer bilgisi ve anlama gibi konular üzerindeki sorularla öğrencilerin seviyelerini ölçmek için uygulanan bir dil sınavıdır. YDS sınavında başarılı olabilmek için en az Upper-Intermediate düzeyinde olmak gereklidir. 

80 sorudan oluşan bu sınavda her doğrunun karşılığı 1.25 puandır. YDS sınavında başarılı kabul edilmek için en az 52 doğruya sahip olmak gereklidir.

YDS Kursuna Kimler Katılabilir?

Bu kursa YDS sınavına girecek tüm adaylar katılabilmektedir. 

Özellikle doktora yapacak, yüksek lisans programlarına dahil olacak, kamu kuruşlarında çalışan, TUS ya da DUS’a girecek, çalışacakları kamu kuruluşları için istedikleri sınavı sonucunu almayı hedefleyen, kısacası yabancı dil sınavının gerekli olduğu her alanda kendini kanıtlayacak her aday YDS kursuna dahil olabilmektedir. 

Kontenjan dahilinde açılan sınıflarda eğitimlerden yararlanabilmek için erken kayıt yaptırmak gereklidir.

YDS Hangi Dillerde Yapılır?

YDS sınavının yapıldığı diller İngilizce, Fransızca, Almanca başta olmak üzere pek çok dilde yapılabilmektedir. Almanca, Rusça, İngilizce, Arapça, Fransızca haricinde sınava girecek adayların yılda 1 defaya mahsus olmak üzere sınav hakkı bulunmaktadır. Adaylar Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından kabul edilmiş her dil için sınava girme olanağına sahiptir.