Gitara başlama yaşı nedir?

Gitar öğrenmek için kursa gitmek isteyen çocuklar, gençler veya ebeveynler için farklı sınıflar oluşturulmaktadır. Minimum 5-6 yaşından itibaren her çocuk gitar çalmak için kurs süreçlerine adapte edilebilir. 

Gitara başlama yaşında parmakların gelişimi ve çocuğun enstrüman çalmaya hevesli olması da önem taşımaktadır. Enstrümanı öğrenmek için kursların sizler için hazırladığı programlara dahil olabilirsiniz. Programın içeriğine bağlı olarak eğitim süresi değişebildiği gibi çocuğunuzun bu kursa istekli olması da öğrenim düzeyini etkileyen etmenlerden biridir.

Gitar çeşitleri nelerdir?

Klasik, akustik, elektro, bas, Lap Steel, Jazz, Weissenborn gibi çeşitlere ayrılan gitarlar, tel ve perde sayılarına göre de farklılık gösterebilmektedir. Günümüzde en çok tercih edilen enstrümanlar perdeli, 6 telli klasik veya akustik gitar olarak bilinmektedir. Kendini geliştiren müzisyenler perdesiz gitar çalabilme olanağına sahip olmaktadır.

Nasıl bir gitar almalıyım?

Kursa gitmeden önce alacağınız enstrümanı alanında uzman eğitmenlere danışmayı unutmamalısınız. Özellikle başlangıç aşamasında tercih edeceğiniz klasik veya akustik gitarın ağaç ve tel yapısı, sap ayarı, akor dizilişi, perde bakımı gibi incelikleri hakkında deneyim sahibi değilseniz, iyi bir müzisyen tarafından tavsiye edilen gitar modellerini almaya öncelik tanımalısınız. 

Bu durum, enstrümanı uzun süre kullanabilmenize zemin hazırlayacaktır.

Gitar çalmak zor mudur?

Kişisel gayret ve yatkınlıklarla kısa sürede temel düzeyde öğrenilebilen bir enstrüman olarak bilinen gitarda profesyonelleşme evresi farklılıklar gösterebilmektedir. Enstrümanı çalmayı zorlaştıran en önemli etkenlerden biri de hız ve ritim çalışmalarıdır. 

Klasik gitar kursuna giderek kendini geliştirmek isteyen bir müzisyen daha sonraki süreçlerde solo ya da ritim gitarist olabilmektedir. 

Farklı enstrümanlara yönelim sürecinin de bulunduğu müzik kursunda verilen eğitimle kendinizi belirli bir düzeye kadar geliştirebilirsiniz. Ancak parça çalmada yaşayacağınız zorlukları ortadan kaldırmak istiyorsanız bol bol alıştırma yapmalı ve müzik eğitmeninizin verdiği çalışma metotlarına göre hareket etmelisiniz.

Gitar kursuna kimler katılabilir?

Gitar kursuna katılmak için belirlenen özel bir kriter bulunmamaktadır. Ancak müzikal kabiliyetleri yüksek olan kişilerde eğitimler daha kısa zaman dilimlerinden oluşabilmektedir. Bu alanda kendini geliştirmek isteyen herkes gitar kursuna katılabilmektedir.

Enstrüman sahibi olan tüm katılımcılar için geçerli olan teorik ve uygulamalı eğitim süreçleri farklı yaş gruplarına özgü çalışma programları da içerebilmektedir. 

Bu programlar gereğince kendine en uygun eğitim metotları belirlenen kurs katılımcıları kısa süre içerisinde enstrüman hakimiyeti kazanabilmektedir.

Gitar nasıl bir enstrümandır?

Telli çalgılar grubunda en çok tercih edilen enstrümanlardan biri olan gitar, parmakla ya da penayla çalınabilen, belirli ağaç türlerinden yapılan ve bir çok türe ayrılan çalgılar arasında yer almaktadır.

Gitar kursuna giden öğrenciler, başlangıç aşamasında klasik gitarı ya da akustik gitarı tercih etmektedir. Minimum altı telden oluşan enstrüman bir çok müzik türünde tercih edilmektedir. 

Flamenko, Rock, Caz, Pop ve Blues bu müzik türlerinin başında gelmektedir. Enstrümanı çalmaya yarayan aletin adı penadır. Her tel yapısına ve müzisyenin kullandığı tekniğe göre farklı incelik ve kalınlıklara ayrılan penalar genellikle daha sert müzik türlerinde tercih edilmektedir.

Enstrümanı korumak için kullanılan taşıma kutusuna Hardcase adı verilmektedir. Yumuşak kılıflarda da taşınabilen bir enstrüman olan gitarın bakımı belirli aralıklarla yapılmalı ve darbelere karşı korunmalıdır.

Gitar kursu fiyatları

Gitar kursu fiyatları, kursun toplam saat ve süresi, kurs programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun diğer özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızda yer alan kursları inceleyerek gitar kurs fiyatları hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Gitar kursunda neler öğreneceğim?

Gitar eğitimi uzun süreleri kapsayan bir bilgi birikimiyle öğrencinin alanında uzmanlaşmasını sağlayan teknik ve uygulamalı alıştırmalardan oluşmaktadır.

Gitar öğrenmek için kursa giden bir öğrenci başlangıç aşamasında enstrümanın tanıtılması sürecine dahil olmaktadır. Bu süreç, enstrümanın nasıl tutulacağına, pena kullanımına, enstrümanın yerleştirilmesine kadar kısa ve öz bilgiler dahilindedir. 

Daha sonraki süreçlerde öğrencinin kaydettiği aşama düzeyine bağlı olarak sağ ve sol el çalışmalarına geçilmektedir. İki elin birbiri ile koordineli bir şekilde çalışmasına dayalı olan enstrüman öğrenme çalışmalarında nota eğitimi de verilmektedir.

Tab ve akor çalışmalarının doğru ritim teknikleriyle birleştirildiği bu sürecin ardından müzik teorisi çalışmaları, repertuvar çalışmaları ve enstrüman çalma teknikleri üzerinde durulmaktadır.