Güvenlik kursunda neler öğretilir?

Güvenlik kursları, pek çok eğitim sürecini içerisinde barındıran kapsamlı bir eğitimden oluşmaktadır. Başlangıç aşamasında güvenlik hukuku ve kişisel haklar hakkında verilen dersler, güvenlik tedbirleri, sistem ve cihazlar, temel ilk yardım eğitimi, olay yeri koruma eğitimi, yangın güvenliği ve felaketlere karşı müdahale etme, patlayıcı maddeler, kalabalık yönetimi, kişisel koruma metotları, uyuşturucu maddeler hakkında bilgi, silah bilgisi ve silah atış teknikleri, etkili iletişim teknikleri gibi ileri düzey eğitimleri de kapsamaktadır.

Silahlı ve silahsız güvenlik sertifikası almayı hedefleyen katılımcılara göre hazırlanan programlar farklı fiyatlandırmalar içerebilmektedir. Kursa katılmak için bazı kriterler göz önüne alınmakta, bu kriterlere göre çalışma programları hazırlanmaktadır.

Güvenlik kursunun sağladığı iş olanakları nelerdir?

Özel güvenlik kurslarını tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan katılımcılar, alışveriş merkezlerinde, sitelerde ve otellerde güvenlik görevlisi olarak çalışabilecekleri gibi, liman, stadyum, banka, konser, sahne sanatları gösterimleri, sinema salonları, gar, havaalanı, istasyon ve terminal gibi kalabalık yerlerde de X-ray cihazlarından sorumlu güvenlik sistemlerinin denetiminde veya güvenliğin gerektirdiği alanlarda görev almaktadır.

Güvenlik kursu fiyatları

Güvenlik kursu fiyatları, kursun toplam saat ve süresi, kurs programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun diğer özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızda yer alan kursları inceleyerek güvenlik kurs fiyatları hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Güvenlik kursunun tamamlayan kişilerin yetkileri nelerdir?

Görev halindeyken hakkında tutuklama emri çıkmış veya mahkumiyet kararı bulunmuş suçlularla ilgili olarak arama-yakalama emri güvenlik kurslarında eğitim almış kişilerin görevleri arasında yer almaktadır. Düğün ve cenaze gibi törenlerde kapıdan geçirme, üst-baş araması, kimlik sorma, dedektör ile arama yapma gibi yetkileri bulunmaktadır. Herhangi bir nedenden dolayı kaybolmuş eşyaların emanete alınmasından da sorumlu olan güvenlik görevlileri, olay yeriyle ilgili olarak delillerin korunması, tehlike anında insanların can güvenliğinin korunması gibi süreçlerde de görev üstlenmektedir.

Güvenlik kursuna katılım şartları nelerdir?

Silahlı ve silahsız güvenlik görevlisi olmayı hedefleyen kurs katılımcıları için bazı evrakların tamamlanması gerekmekte ve bedensel faaliyetlerin yetkinliği göz önünde bulundurulmaktadır. Silahlı güvenlik görevlilerinin T.C vatandaşı ve lise mezunu olmaları, 21 yaşını tamamlamış olmaları, herhangi bir suçtan dolayı 6 ay üzerinde hapis cezası almamış olmaları ve akıl ile vücut sağlığının yerinde olması gerekmektedir. Silahsız güvenlik görevlileri için bu yaş sınırı 18 olmakla birlikte orta öğretim mezunu olma şartı gerekmektedir. Güvenlik kurslarına dahil olan katılımcılardan vesikalık fotoğraf, diploma, ikametgah belgesi, kimlik fotokopisi gibi evraklar istenebilmektedir.