Kaynakçılık kursunda neler öğreneceğim?

Katılımcılar ilk hafta kaynakla ilgili teorik eğitim süreçlerine dahil edilecektir. Bu eğitimler kaynağın tarihçesinden kullanım alanlarına, uygulama alanlarından önemine kadar geniş kapsamlı bir süreçtir. İlerleyen haftalarda kaynak teknolojisi, çelik, demir, paslanmaz çelik, kaynak dikişi, kaynak parametreleri, dolgu malzemeleri, iş güvenliği, elektrik bilgisi, kaynak yönetimi, demir dışı metaller ve bu metallerle ilgili kaynak süreçleri, kırılmış veya çatlamış metallerin bakım ve onarımı gibi eğitimlerin yer aldığı kaynakçılık kursunda tüm teknik detaylar, uygulamalı alıştırmalarla pekiştirilmektedir.

Kaynak tipleri nelerdir?

Kanal kaynağı, delik kaynağı, pervaz kaynağı, nokta kaynağı, dikiş kaynağı, aralık kaynağı, aralıklı boncuk kaynağı, flaş kaynağı ve sıcak baskı kaynağı gibi çeşitlere ayrılan kaynak tipleri, kaynağın yüzeyi, ek yeri ve dikişinin hazırlanmasına göre farklılıklara ayrılmaktadır.

Kaynakçılarda olması gereken özellikler nelerdir?

Kaynakçılık mesleğinde uzmanlaşmak isteyen kişiler emniyetli ve sakin davranmalı, çalışmalarında tedbirli davranmalı ve her şeyden önce sağlam bir kalbe ve sağlam ciğerlere sahip olmalıdır. İyi bir gözlem yeteneği olan, çalışmalarında titizlikle davranabilen, sorumluluk alabilen ve bu konuda tecrübe sahibi her kaynakçı kendini geliştirmeye ve projelerinde başarılı olmaya açıktır.

Kaynakçılık kursu fiyatları

Kaynakçılık kursu fiyatları, kursun toplam saat ve süresi, kurs programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun diğer özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızda yer alan kursları inceleyerek kaynakçılık kurs fiyatları hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Kaynakçılıkta kullanılan semboller nelerdir?

Ark ve faz kaynağı, direnç kaynağı, tamamlayıcılar, referans hattı üzerindeki kaynaklar, pervaz kaynağı, kanal kaynağı, aralıklı boncuk kaynağı, delik veya aralık kaynağı, nokta kaynağı, dikiş kaynağı, projeksiyon kaynağı gibi sembollerin kullanıldığı kaynakçılıkta bu semboller hakkında bilgi sahibi olmak gerekmektedir.

Kaynakçılık kursuna kimler katılabilir?

Kursa katılmak için kaynakçılığın gerektirdiği fiziksel yeterliliklere sahip olmak ve 17 yaşını tamamlamak gerekmektedir. En az ilkokul mezunlarına özgü olan kaynakçılık kursunda amaç, katılımcıların kendi iş alanlarını yaratabilmesi ve firmaların bünyelerine dahil olabilmesidir.