Plc kursuna nasıl katılabilirim?

Kurs, hem bireysel hem de gruplar halinde gelen kişiler için uygun eğitimlerden oluşmaktadır. Kursa katılmak için belirlenen herhangi bir kriter bulunmamaktadır. Bu alanda uzmanlaşmak isteyen herkes plc kursuna katılım gerçekleştirebilmektedir. Genellikle hafta içi veya hafta sonu verilen eğitimlerden oluşan kurslarda gerçek plc’ler kullanılmaktadır.

Plc kursunda neler öğreneceğim?

Başlangıç aşamasında plcnin genel özelliklerine yönelik eğitimler alacağınız kurs kapsamında CPU, giriş ve çıkış sistemleri, programlama terminalleri, timer, sayaç, ladder ve relay, sıralayıcı, matematiksel fonksiyon hesaplamaları, numaralandırma sistemleri, veri ve akış, ileri programlama gibi eğitimler alacaksınız. Kursun son süreçlerinde örnek plc projelerine yönelik alıştırmalar yapabilecek ve kendinizi geliştirebileceksiniz. Kursun sona ermesiyle birlikte alacağınız sertifika ile pek çok firmanın bünyesinde çalışma olacağı elde edeceksiniz.

Plc kursu fiyatları

Plc kursu fiyatları, kursun toplam saat ve süresi, kurs programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun diğer özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızda yer alan kursları inceleyerek plc kurs fiyatları hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Plc nedir?

Plc, fabrikalarda meydana gelen hatalarda veya makinelerin kontrolünden sorumlu denetleme mekanizmalarında kullanılmakta olan özel tasarım bilgisayarlardır. Bu bilgisayarların en önemli özelliği evlerimizde kullandığımız cihazların aksine, darbelere, sıcaklıkta meydana gelen farklılıklara ve elektriksel akşamlardaki gürültülere karşı çok daha dayanıklı olmasıdır. plc’nin içerisinde yer alan sistemlere göre programlar yüklenmektedir. Yapısında bulunan mikroişlemcisi ile en basit sistemlerden en karmaşık sistemlere kadar pek çok programlama alanında kullanılan plc’de monitör ve klavye bulunmamaktadır. Endüstri alanında da tercih edilebilen plc’nin tasarım süreci de oldukça hızlı gelişmektedir.

Plc kursunun sağladığı iş olanakları nelerdir?

Fabrikalarda meydana gelen imalata bağlı hataları denetleyen plc’ler size bu alanda profesyonelleşme olanağı sunmaktadır. Makinelerin işleyiş süreçlerinin kontrolünde görev almak veya otomasyon teknisyeni olmak istiyorsanız kursa katılım gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Büyük ve küçük ölçekli firmalarda veya fabrikaların proses kontrolünden sorumlu ekipleri arasında yer almak istiyorsanız plc kursunun sizlere sunduğu ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz.

Plc kursuna kimler katılabilir?

Genellikle elektrik-bakım bölümünde çalışan veya okuyan katılımcıların tercih ettiği plc kursuna katılmak için aranan en temel şartlardan biri temel bilgisayar eğitimi almış olmaktır. Bu eğitimi tamamlayan herkes kursa katılım gerçekleştirebilmektedir. Özellikle yazılımcılar, meslek lisesi mezunları ve otomasyon bölümünden mezun olanlar da kursa katılarak bilgilerini pekiştirilebilme olanağına sahip olmaktadır.