Kanun nasıl bir enstrümandır?

Başlangıçta kolay gibi görünen enstrüman, uygulamalı alıştırmaların devamlılığını sürdürmesiyle birlikte zorlaşmaya başlar. Enstrümanı iyi bir şekilde icra edebilmek için kursa gitmek veya konservatuvar eğitimi almak gerekmektedir.

Kişiler gayret ve çalışma disiplinine bağlı olarak çalgıyı zor bir enstrüman olmaktan çıkarabileceğiniz gibi yapacağınız çalışmalarla müzik kulağınızı geliştirebilirsiniz. Müzisyenin belirlediği hedef doğrultusunda zorluk seviyesi artan kanun, hobi olarak icra edilmesi halinde bahsi geçen süre kapsamında öğrenilebilmektedir.

Kanun kursu fiyatları

Kanun kursu fiyatları, kursun toplam saat ve süresi, kurs programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun diğer özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızda yer alan kursları inceleyerek kanun kurs fiyatları hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Kanun nasıl bir enstrümandır?

24 ile 27 perde arasında değişen çalgı Türk Sanat Müziği’nin en çok tercih edilen enstrümanları arasında yer almaktadır. Kullanım amacına bağlı olarak değişen ses sayısı sazın yapısının da değiştirmektedir. 

Genellikle çınar ağacından yapılan enstrüman naylon telden üretilmektedir. Ses yoğunluğu bakımından da yüksek ölçülere sahip olan enstrümanın ses yapısı piyanoyu anımsatmaktadır.

Kanun ne kadar sürede öğrenilir?

Kanun, üzerinde yer alan notaları ile müzik kulağı olan herkesin çalabileceği enstrümanlardan biridir. Bu bakımdan eğitim sürecinin 7-8 aylık süre dilimlerini kapsadığından söz etmek mümkündür. Enstrümanı profesyonel düzeyde çalabilmek için 1 senelik eğitim sürecinden geçmek gerekmektedir. 

Tel ve nota bakımından gerekli müzik bilgisine sahip olan kişilerde daha erken eğitim süreçlerinden de söz edilebilmektedir. Müzik aletini notasız ve perdesiz çalabilmek için uzun süreli alıştırma yapmak önem taşımaktadır. 

Kanun kursunda ne gibi eğitimler alacağım?

İlk derslerde solfej bilgisi, nota ve armoni eğitimi verilirken ileri süreçlerde uygulamalı çalışmalara geçilmektedir. Çalgının yapısı, enstrüman hakimiyeti, egzersiz ve repertuar çalışmaları üzerinde de durulmaktadır. Müzikle ilgili alt yapısı olan müzisyenlerde başlangıç süreci hızlı gelişebilmektedir. 

Kanun kursunun ardından bireysel çalışmalara ağırlık tanınması halinde profesyonel düzeyde kanun çalabilen bir müzisyen olabilirsiniz. Kurs, enstrümanın akort edilmesi için gerekli eğitimi de sizlere sunmaktadır.

Akort aletleri aracılığıyla da gerçekleştirilebilen bu süreç kanunun iyi bir ses çıkarabilmesine olanak tanımaktadır. Eğitim sürecinin sona ermesiyle birlikte müzisyen çalgının tüm detayları hakkında bilgi sahibi olmaktadır.

Kanun satın alırken nelere dikkat etmeliyim?

Kapsamlı bir müzik aleti olmasından dolayı satın alma sırasında dikkat etmeniz gerekene pek çok etmen bulunmaktadır. Mandallarının, malzemesinin ve eşiğinin iyi olması, çalgının uzun süre çalınabilmesi ve temiz bir ses çıkarabilmesi için gereklidir.

Enstrümanı satın alırken kursun size önerdiği enstrüman modellerine de öncelik tanıyabileceğiniz gibi uzman bir müzisyenden yardım alabilirsiniz.

Kimler kanun kursuna katılabilir?

Kanun, çocukluk dönemine özgü bir enstrüman olarak bilinmemektedir ancak bu alanda kendini geliştirmeyi hedefleyen herkes kurslara katılım gerçekleştirebilmektedir.

Kanun kursuna bu enstrümana sahip olan, azimli, kurs süreçlerinde düzenli olarak var olmayı hedefleyen herkes katılabilmektedir. Kanunla ilgili tüm teknik ve uygulamalı eğitimler bu alanda profesyonel kanun sanatçıları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.