Bağımsız denetim kursu fiyatları

Bağımsız denetim kursu fiyatları, kursun toplam saat ve süresi, kurs programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun diğer özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızda yer alan kursları inceleyerek bağımsız denetim kurs fiyatları hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Bağımsız denetimde hangi teknikler kullanılır?

Doğrulama, fiziki inceleme, yeniden hesaplama, bilgi toplama, analitik inceleme, belge inceleme tekniklerini kullanılmaktadır.

Bağımsız denetime ihtiyaç duyan kurum veya kuruluşlar nelerdir?

  • Kamu kuruluşları başta olmak üzere;
  • Ortaklıklar,
  • Finansa bağlı kuruluşlar, bankalar,
  • Halka açık olan veya olmayan sermaya şirketleri

Bağımsız denetimin faydaları nelerdir?

Yönetim birimine doğru bir bilgi transferinin gerçekleşmesine yardımcı olan bağımsız denetim, gelecek planlarınızda daha sağlıklı ve emin adımlar atmanıza olanak tanır. Düşük maliyetli finansmanların bulunmasını hızlandıran bağımsız denetim, işletme yönetiminde herhangi bir çalışanın hile yapmasını önleyebildiği gibi şirket ortaklarının haklarını da korumaktadır.

Bağımsız denetim kursu hakkında...

Her yıl gerçekleşen bağımsız denetçilik sınavında istediğiniz sonucu alabilmeniz için başarı şansını arttıran bağımsız denetim kursu haftanın 2 veya 3 gününde, toplamda 24 ile 48 saat arasında değişen bir zaman diliminde öğrenci odaklı olarak gerçekleştirilmektedir.

Muhasebe standartları, finansal yönetim, kurumsal yönetim ilkeleri, denetim gibim eğitimlerin yer aldığı bu kursta bağımsız denetim sınavları için eksiklerinizin bulunduğu konular üzerinden kendinizi geliştirebilir veya daha önceki yıllarda çıkmış soruları çözerek bilgilerinizi pekiştirebilirsiniz.

Bağımsız denetim nedir?

İşletmelerin finansal durumunun gerçeğe uygunluğunu ve doğruluğunu finansal raporlama standartlarına bağlı olarak denetlenmesine bağımsız denetleme denir. Bağımsız denetleme sürecinde tüm denetim teknikleri göz önüne alınmakta, belgeler ve kayıtlar bağımsız denetim standartlarına göre hazırlanmaktadır. Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) belirlenen kanuna göre bağımsız denetimin amaçları şunlardır;

  • Bağımsız denetimin güvenini, kalitesini ve uygulama birliğini sağlamak,
  • Denetim standartlarının belirlenmesi
  • Türkiye Muhasebe Standartları'nı Uluslararası standartlara uyumlu bir biçimde yayımlamak/oluşturmak
  • Bağımsız denetçileri ve bu alanla ilgili kuruluşları yetkilendirme, faaliyetleri kapsamlı bir biçimde denetleme