Perküsyon kursunda hangi enstrümanları öğreneceğim?

Genellikle altı ve üzeri enstrümanı uygulamalı ve teorik bilgilerle öğrenebileceğiniz kurs sürecinde ritim çalışmalarından metronom alıştırmalarına, baget tutuş tekniklerinden metronom çalışmalarına, el ve ayak uyumu alıştırmalarından armoni ve solfej eğitimine, enstrüman tanıtımından akort tekniklerine kadar kapsamlı eğitimlere tabi tutulmaktasınız.

Bongo, darbuka, cajon, darbuka, timpani gibi müzik aletlerinden tercihinize göre bateri kursuna da geçiş yapabileceğiniz eğitim süreci vurmalı çalgılar hakkında ihtiyaç duyacağınız tüm bilgi birikimini sizlere sunacaktır.

Enstrümanların vuruşlarına özgü teknikler, doğaçlamalar, gruplar halinde parça çalışmaları gibi teknik süreçleri de öğrenebileceğiniz kursta çalışma düzeninize bağlı olarak hazırlanabilen programlar da yer almaktadır.

Perküsyon kursu fiyatları

Perküsyon kursu fiyatları, kursun toplam saat ve süresi, kurs programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun diğer özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızda yer alan kursları inceleyerek perküsyon kurs fiyatları hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Perküsyon nedir?

Vurmalı çalgılar topluluğu olarak adlandırılan perküsyon, farklı müzik ritimlerinin ve ses yapılarının içerisinde yer aldığı geniş bir kavramdır. Müzik parçalarının oluşumunda ritim belirleyici unsur olarak karşımıza çıkan perküsyonun içerisinde pek çok enstrüman yer alabilmektedir. 

Genellikle kurslarda verilen eğitimler sonucu öğrenilen perküsyon, üniversitelerin ilgili alanlarına yönelik başarılı sonuçlar elde edebilmenize de olanak tanımaktadır. 

Müzisyenlerin ihtiyaç duyduğu ses özelliğine bağlı olarak kullanılan perküsyon çeşitleri arasında her müzik türüne hitap edebilecek enstrümanlar bulunabilmektedir. 

Farklı kültürlere özgü çeşitleriyle dikkat çeken vurmalı çalgılar arasında Latin kökenli çalgılara da yer verilebilmektedir. Ağırlıklı olarak müzik alanında kullanılan bir kavram olması nedeniyle kendinden sonraki pek çok tür üzerinde de etkili olduğu bilinmektedir.

Perküsyon kursunun belirli bir yaş sınırı bulunuyor mu?

Kursa perküsyon eğitimi almak isteyen herkes katılım gösterebilmektedir. Yaş farklılıklarına göre hazırlanan odalar hem çocuklar hem yetişkinler için farklı teknik süreçlerle eğitim alabilmenize olanak tanımaktadır.

Eğlenmek, kendinizi geliştirmek, vaktinizi en iyi şekilde değerlendirebilmek ve enstrümanlar hakkında bilgi sahibi olmak için gidebileceğiniz kursta profesyonel müzik kariyerinize de iyi bir başlangıç yapabilirsiniz.

Perküsyon eğitiminde hangi ritimleri öğreneceğim?

Genel hatlarıyla Klasik, Türk, Latin, Afrika, Batı ritimlerinin ve bu ritimlerin gerçekleşmesine olanak tanıyan enstrümanların öğretildiği kursta hem bireysel çalışmalar hem de grup çalışmaları söz konusudur. Çalgılara profesyonel anlamda hakim olmak isteyen müzisyenler için farklı programlar hazırlanabildiği gibi kursa hobi olarak katılım gerçekleştiren kişiler için de çalışma stilleri geliştirilmektedir.

Perküsyonun çalmanın faydaları nelerdir?

Perküsyon kursu hem ritim duygunuzu geliştirir hem de grup içi çalışmalarda birbirinizle olan uyumunuzu arttırmaktadır. Günlük yaşamın ve iş hayatının zorluklarını bir kenara bırakacağınız günlerde perküsyon çalarak stresten uzaklaşabileceğiniz gibi yeni bir hobi edinme ayrıcalığına da sahip olabilirsiniz. Perküsyon çalan kişilerin müzik kulağında da gelişme gözlemlenmekte, el ve ayak koordinasyonu maksimum seviyeye ulaşabilmektedir.