İdari hakimlik sınavında neler soruluyor?

Sınav sorularının 100’ü test, 40’ı alan bilgisi şeklinde oluşturulur. Genel yetenek ve genel kültür bilgisine ihtiyaç duyulan sınav 140 sorudan oluşur. Sorular ağırlıklı olarak idari hakimlik, hukuk ve yargılama usulü, Türk Ceza Hukuku, maliye ve ekonomi gibi konularla ilgilidir. İdari hakimlik kursu sizin tüm sınav konseptine hazır hale getirmektedir.

İdari hakimlik kursunda neler öğreneceğim?

Bu kurs sizi idari hakimlik sınavına hazırlar. Bu sınavda çıkmış sorular üzerine yapılan uygulamalı çalışmalar, mülakat sınavı ve alıştırmalar başarılı olmanıza olanak sağlar. İdari hakimlik kursunda öğreneceğiniz bilgilerle başarılı olma şansınızı yükseltebilirsiniz. Bu sınava ve kursa katılmak için belirlenen maksimum yaş sınırı 35’dir.

İdari hakim nedir?

İdari hakim, hukuk fakültesinden veya kamu yönetiminden mezun kişilerin bir sınav sonucu başarılı olmalarıyla birlikte yöneldikleri meslektir. İdari hakim olmak isteyen hukuk fakültesi harici adaylar için belirlenmiş kontenjan sınırı oldukça düşüktür. Yazılı sınavından ardından gerçekleştirilen mülakatta da başarılı olan adaylar iki yıllık staj süresinin ardından idari hakim olabilmektedir.

İdari hakimlik kursu fiyatları

İdari hakimlik kursu fiyatları, kursun toplam saat ve süresi, kurs programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun diğer özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızda yer alan kursları inceleyerek idari hakimlik kurs fiyatları hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

İdari hakimler ne kadar maaş alıyor?

İdari hakimler için belirlenen en düşük maaş aylık 2.550 en yüksek maaş 5.550 TL’dir. İdari hakimler kendi istekleri doğrultusunda 65 yaşından önce emekli olamazlar. Lojman ve tüm sosyal haklardan yararlanabilen idari hakimlerin özlük hakları da koruma altına alınmıştır.